Zonnebloem Isolement Experts delen tips voor thuisblijvers

Voor de meesten van ons is het verplichte thuisblijven nieuw en slechts tijdelijk. Maar mensen met een lichamelijke beperking hebben al jarenlang ervaring met minder bewegingsvrijheid. En straks na het corona-virus nog steeds. Zij zijn de Isolement Experts en delen speciaal tijdens deze periode hun beste, leukste en handigste thuis-blijf-tips met de rest Nederland.

Coronacrisis

De coronacrisis zorgt er op dit moment voor dat ook mensen zonder fysieke beperking aan huis gekluisterd zijn en daarmee (in beperkte mate) ervaren wat iemand met een fysieke beperking zijn hele leven ervaart. De isolement nieuwkomers weten na een tijdje gewoon niet meer wat ze moeten doen om het leuker, draaglijker en gezelliger te maken. Gelukkig kunnen ze nu terecht bij mensen die hier al jarenlang ervaring mee hebben.

Alternatieve manieren van contact

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking. Onze 33.000 vrijwilligers zorgen met aandacht, dagjes uit en afdelingsactiviteiten dat deze kwetsbare groep niet een sociaal isolement raakt. Helaas kunnen veel van onze reguliere activiteiten door de coronacrisis nu niet plaatsvinden. Maar gelukkig zijn onze vrijwilligers inventief in het bedenken van alternatieven om toch in contact te blijven met onze doelgroep. Door geregeld te bellen of een kaartje te sturen of een kleine attentie in de vorm van een boeketje blijven onze vrijwilligers contact houden met de deelnemers. De Zonnebloem blijft ondertussen werken aan een maatschappij waarin mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend deel kunnen nemen. Nu en in de toekomst.

Zonnebloemdeelnemers Isolement Experts

We zetten Zonnebloemdeelnemers met deze campagne in hun kracht en brengen ze naar voren als Experts op het gebied van Isolement. Via diverse video’s geven zij als ervaringsdeskundigen hun tips en adviezen aan de kijkers. Zij geven dus een positieve boodschap, maar zij zijn Isolement Experts tegen wil en dank. En als heel Nederland straks weer lekker naar buiten kan gaan, voor een uitstapje of heerlijke vakantie, denk dan ook heel even aan mensen met een fysieke beperking. Voor hen is een vakantie of uitstapje namelijk nooit zo vanzelfsprekend. De vrijwilligers van de Zonnebloem zorgen ervoor dat deze mensen ook kunnen genieten van een onbezorgde tijd. Zij helpen hen onderdeel te blijven van de samenleving.

Kijk voor de tips van onze Isolement Experts op www.isolement-experts.nl  

Zonnebloem Isolement Experts delen tips voor thuisblijvers

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV