Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ZOA start hulp in Zuid-Amerika

De miljoenen mensen die Venezuela zijn ontvlucht en de schrijnende situatie waarin zij verkeren, zijn voor ZOA reden om ook in Zuid-Amerika aan de slag te gaan met noodhulp en wederopbouw. Door de politieke en economische crisis zijn miljoenen Venezolanen gevlucht naar buurland Colombia. Ze leven daar onder moeilijke omstandigheden en is er gebrek aan veel primaire levensbehoeften zoals water, voedsel en gezondheidszorg. Vluchtelingen in deze omstandigheden zijn ook vaak kwetsbaar voor uitbuiting en mensenhandel.

Binnen de provincie La Guajira inventariseert ZOA op welke plekken er projecten worden gestart. Verschillende nederzettingen van Venezolanen worden bezocht om te zien waar de nood het hoogst is en welke hulp er al aanwezig is. In de eerste fase ligt de nadruk van de projecten op schoon drinkwater en hygiëne. “Op dit moment moeten de vluchtelingen drinkwater kopen, wat een grote aanslag is op het weinige dat ze hebben”, zegt Ina Hoogendoorn, directeur Noodhulp bij ZOA. “Ook is er een schreeuwend tekort aan eenvoudige toiletten. Het regenseizoen is begonnen en de menselijke uitwerpselen, die in de buurt van de woningen liggen, leveren een groot gevaar voor de gezondheid op.”

ZOA richt zich daarbij op de meest kwetsbare mensen die geen inkomen of bezittingen meer hebben. Dit zijn vaak migranten zonder officiële papieren en mensen uit lage sociale klasse. Zij wonen vaak binnen illegale nederzettingen in zelfgebouwde onderkomens, die vaak niet de nodige veiligheid bieden. In een volgend stadium gaat ZOA zich ook richten op opvang en scholing van kinderen.

ZOA start hulp in Zuid-Amerika

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV