Zes maanden cel voor man die 16-jarig meisje seksueel uitbuitte

Terre des Hommes

Rechtbank Overijssel veroordeelt een 28-jarige man uit Enschede tot 6 maanden cel voor het faciliteren van seksuele uitbuiting van een 16-jarig meisje. De man regelde seksafspraken tegen betaling en een werkplek. De politie kwam de uitbuiting dankzij Terre des Hommes op het spoor.

Dankzij snel ingrijpen politie uitbuiting na 17 dagen gestopt

Op 18 januari 2019 neemt de politie contact op met het telefoonnummer dat vermeld staat bij een online seksadvertentie. Medewerkers van Watch Nederland, het project van Terre des Hommes tegen seksuele uitbuiting, hebben deze advertentie vanwege vermoedens van minderjarigheid onder de aandacht van de politie gebracht. Diezelfde dag nog maken agenten een seksafspraak met het meisje. Op de afgesproken tijd en plaats stapt zij nietsvermoedend in de onopvallende politieauto, waarna blijkt dat zij inderdaad minderjarig is.  

Uit het vonnis blijkt dat de criminele pooier in eerste instantie ontkent dat hij de persoon is die met het meisje chatte. Maar haar telefoon blijkt op zijn naam te staan en de gevonden spraakberichten zijn volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) van hem. 

De rechter acht niet bewezen dat de man het meisje heeft overgehaald om tegen betaling sekswerk te doen. Ook kan niet worden bewezen dat het geld dat de criminele pooier van haar kreeg afkomstig is van haar activiteiten als sekswerker. 

Maar de rechter acht de verdachte daarom niet minder strafbaar: Ook al zou het minderjarige meisje vrijwillig ‘in de prostitutie’ hebben willen werken, dan moeten ‘juist minderjarigen tegen zichzelf en de gevolgen van werken als prostituee worden beschermd. Zij kunnen op dat moment de consequenties van dit soort vergaande keuzes niet overzien’. 

De onderzoekers van Terre des Hommes kammen regelmatig via een software programma online seksadvertenties uit. Terre des Hommes is blij met dit vonnis en het snelle handelen van justitie en politie. 

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/6-maanden-cel-voor-man-die-16-jarig-meisje-seksueel-uitbuitte

Zes maanden cel voor man die 16-jarig meisje seksueel uitbuitte

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV