Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Winterhulp in Afghanistan en Syrië

In januari waren de temperaturen in onder andere Afghanistan en Syrië zo laag, dat ZOA een winteralarm uitriep. Samen met jou konden we veel mensen helpen die in verwoeste huizen of zelfs in tenten overwinteren. Bedankt voor je steun!

De combinatie tussen conflict en natuurrampen maakt Afghanistan tot een van de meest complexe humanitaire crises in de wereld. Met name in de winter is het leven er niet gemakkelijk.

In sommige gebieden ligt de temperatuur niet alleen onder het nulpunt, maar kan het zelfs dalen tot -22 graden! Een medewerker van ZOA vertelt: “In veel gebieden hier hebben de Afghanen erg slecht geïsoleerde huizen. Maar elk jaar wordt het aantal mensen dat helemaal geen huis heeft groter en groter…”

Veel Afghanen moeten zien te overleven in een tent. En dat is niet makkelijk in de ijzige winterkou. Daarom riep ZOA in januari een winteralarm uit, voor Afghanistan, maar ook bijvoorbeeld Syrië en Irak. Door verschillende projecten waren we in staat om winterhulp te bieden voor degenen die het het meest nodig hadden!

Winterhulp in Afghanistan en Syrië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV