Waterloopbos & Deltawerk// winnen European Garden Award

Natuurmonumenten

Rijksmonument Waterloopbos & Deltawerk// hebben de European Garden Awards 2021 gewonnen in de categorie ‘Protection or Development of a Cultural Landscape’. Namens Natuurmonumenten nam Philip Makkink samen met kunstenaars Ronald Rietveld en Erick de Lyon de award in ontvangst tijdens de prijsuitreiking in Jüchen (Duitsland). Met het behalen van de eerste prijs hebben het Waterloopbos & Deltawerk// Insel Hombroich (te Neuss, Duitsland) en Santar Vila Jardim (te Santar, Portugal) achter zich gelaten.

Het Waterloopbos verscheen op de radar van de jury door een tip over het indrukwekkende kunstwerk Deltawerk// van RAAAF / Atelier de Lyon. Het 240 meter lange kunstwerk bij de entree van het Waterloopbos is een ode aan de honderden onderzoeken die hier in de vorige eeuw zijn uitgevoerd. De combinatie van prachtige natuur, de restanten van bijzondere waterwerken van over de hele wereld en de bijzondere geschiedenis die weer zichtbaar wordt gemaakt, heeft ervoor gezorgd dat het Waterloopbos & Deltawerk// deze tuinaward hebben gewonnen.

Deltawerk// in Rijksmonument Waterloopbos

We zijn heel trots dat we deze European Garden Award hebben gewonnen.

“In het Waterloopbos hebben Nederlanders leren werken met water. Onze wereldwijde bekendheid als waterbouwland komt ook dankzij al het onderzoek dat hier heeft plaats gevonden. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat het Rijksmonument Waterloopbos behouden blijft voor de toekomst zodat we deze unieke geschiedenis ook in de toekomst kunnen vertellen. Deze prijs geeft aan dat ook over de grens onze inspanningen om het unieke Waterloopbos te behouden worden gewaardeerd.” aldus Gebiedsmanager Philip Makkink.

Natuurgebied Waterloopbos
Foto: Miranda Wijngaard

De European Garden Award heeft tot doel tuinen en organisaties die een inspiratie vormen of rolmodel zijn voor andere projecten op de kaart te zetten en wordt sinds 2010 uitgereikt door de European Garden Heritage Netwerk (EGHN) en de Schloss Dyck Foundation. De Europese Tuinprijs is sindsdien toegekend aan bijna 100 parken, tuinen en organisaties in heel Europa.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos/nieuws/waterloopbos-deltawerk-winnen-european-garden-award

Waterloopbos & Deltawerk// winnen European Garden Award

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV