Wake voor meer begrip en medemenselijkheid op Wereldvluchtelingendag

Deze zondag is het Wereldvluchtelingendag. Ieder jaar staan we op 20 juni stil bij het lot van de miljoenen mensen die huis en haard moeten verlaten, op zoek naar een veilig onderkomen. Dit keer doen we dat een dag eerder, op 19 juni, met een bijzondere Wake voor Vluchtelingen.

Door conflict, geweld, vervolging en de gevolgen van klimaatverandering slaan miljoenen mensen op de vlucht. Cordaid biedt ter plaatse hulp: een dak boven het hoofd, voedsel, schoon drinkwater, onderwijs voor kinderen en werk en inkomen. Zo ook in het noorden van Oeganda, waar ongeveer een miljoen vluchtelingen uit Zuid-Soedan worden opgevangen.

Aandacht en betrokkenheid

De Wake voor Vluchtelingen is een 24-uurs wake in Den Haag in het kader van Wereldvluchtelingendag, met als doel meer publieke aandacht en betrokkenheid voor vluchtelingen. Uiteindelijk moet dit leiden tot meer kennis, begrip, medemenselijkheid en steun voor een humaan en menswaardig migratie- en vluchtelingenbeleid.

Cordaid zal tijdens de wake een deel van het programma verzorgen, tussen 14:00 en 15:00 uur, in samenwerking met Florence Andrew van de Support Trust for African Development.

We zullen ingaan op de situatie in Zuid-Soedan en de oorzaken waarom zoveel mensen gevlucht zijn. Ook bespreken we de opvang van vluchtelingen in het noorden van Oeganda, waar niet alleen Cordaid aan bijdraagt maar ook de Soedanese en Oegandese diaspora in Nederland.

Share the Journey

Tenslotte vragen we aandacht voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd en de noodzaak van een cultuur van ontmoeting, in het kader van Share the Journey-campagne van Caritas Internationalis, het wereldwijde netwerk van katholieke hulporganisaties waartoe Cordaid behoort.

Doe mee en kijk mee

De tweede editie van de Wake voor Vluchtelingen zal opnieuw plaats vinden in het Haagse buurt- en kerkhuis Bethel. De wake is bij te wonen via een livestream op www.wakevoorvluchtelingen.nl.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Cordaid:

https://www.cordaid.org/nl/nieuws/wereldvluchtelingendag-wake-voor-meer-begrip-en-medemenselijkheid/

Wake voor meer begrip en medemenselijkheid op Wereldvluchtelingendag

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV