Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vuvuzela shout out voor meisjes op Internationale Vrouwendag

Nog steeds worden te veel meisjes en vrouwen hun rechten en kansen in het leven ontzegd. Vuvuzela versterkt de stem van vrouwen om machthebbers ter verantwoording te roepen! Vuvuzela is een samenwerkingsverband van VSO, Edukans, Forum for African Women Educationalists (FAWE), WomEng en Afrika Youth Movement (AYM).

Wij geloven dat onderwijs het krachtigste middel is om de rechten van vrouwen te bevorderen. We pleiten voor vrouwenrechten en rechtvaardige onderwijssystemen die meisjes voorbereiden op de sociaaleconomische kansen en het leiderschap van de 21e eeuw. Voor een betere wereld: we hebben sterke, technisch onderlegde vrouwen en meisjes nodig!

Nu maatschappelijke organisaties wereldwijd onder druk staan, willen we hen sterker maken om zich uit te spreken, hun stem te laten horen en besluitvormers ter verantwoording te roepen. Vuvuzela, het geluid dat door alles heen dringt, laat de stem van iedereen horen voor gelijkwaardig onderwijs in Ethiopië, Nigeria, Oeganda, Kenia, Ghana, Mali en Tunesië, in Nederland en op internationale fora.

Vuvuzela draagt bij aan het vergroten van het maatschappelijk middenveld, in lijn met SDG16, en specifiek aan het bereiken van SDG4 ‘Quality Education’ en SDG5 ‘Gender Equality and Women’s Empowerment’.

Bent jij het ermee eens dat meisjes & jongens gelijke onderwijskansen moeten hebben?

Toon dan je steun voor vrouwenrechten op Internationale Vrouwendag 8 maart en deel deze boodschap!

Vuvuzela shout out voor meisjes op Internationale Vrouwendag

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Nieuwsbericht
fondsen.org

Reactie Greenpeace op Miljoenennota

Greenpeace Nederland reageert op de Miljoenennota van demissionair kabinet Rutte III gepresenteerd op Prinsjesdag. Faiza Oulahsen, hoofd Klimaat en Energie bij Greenpeace Nederland. “Deze Prinsjesdag

Lees verder »

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV