Vrijdag 14 augustus Nationale Actiedag voor Beiroet

Nederlandse Rode Kruis

Op vrijdag 14 augustus wordt een Nationale Actiedag voor Beiroet georganiseerd. De Samenwerkende Hulporganisaties vragen de hele dag steun voor de hulpverlening aan de bevolking van Beiroet. Dit doen zij vanuit een speciaal actiecentrum in Hilversum. Hier vragen onder andere BN’ers, hulpverleners en mensen uit de Libanese gemeenschap aandacht voor de slachtoffers van de explosie.

Vanwege de coronamaatregelen is het actiecentrum helaas niet toegankelijk voor publiek. Wel kun je op verschillende plekken in het land onze knalgele Giro555-‘collectebus’ zien rijden, waar je ter plekke kunt doneren.

Livestream

Via een livestream wordt rechtstreeks verslag gedaan over het verloop van de actie. De actiedag is van 7 uur ’s morgens tot 12 uur ’s avonds via een livestream op het Facebook-account van Giro 555 te volgen.

Tijdens de actiedag worden er optredens gegeven door Libanese en Nederlandse artiesten. Een klein aantal Bekende Nederlanders bemant het belpanel in het actiecentrum. Ook de tussenstanden en de eindstand worden in het actiecentrum bekendgemaakt. De actiedag wordt gesteund door de NPO, RTL, Talpa Network en Facebook.

Zelf in actie komen

Je kunt anderen oproepen om ook te geven aan Giro 555 met je eigen unieke actie: hardlopen, ijsjes verkopen, noem maar op. Zet je actie op sociale media en gebruik deze hashtags: #IKGEEF #Giro555 #GEEFNU. Je kunt natuurlijk ook doneren op Giro 555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55).

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/vrijdag-14-augustus-nationale-actiedag-voor-beiroet/

Vrijdag 14 augustus Nationale Actiedag voor Beiroet

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV