Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Voer geen wild dieren!

Natuurmonumenten

Met haar prachtige roodbruine staart lijkt de vos lief en aaibaar, maar het is en blijft een wild dier. Een vos hoort op afstand van mensen te blijven en zal normaal gesproken er vandoor gaan als bezoekers in de buurt komen. Door het voeren gaat de vos niet meer zelf jagen op het normale voedsel zoals knaagdieren, konijnen en insecten, maar zal ze wachten tot er weer wat aangeboden wordt. Uiteindelijk zal de vos mensen niet meer als gevaar zien en daarom te dichtbij komen.

Voeren van wilde dieren is risicovol voor zowel mensen als dier. Vossen dragen ziekteverwekkers als vossenlintworm met zich mee en uit het buitenland zijn bijtincidenten tussen mens en vos bekend. In dergelijke situaties kunnen we genoodzaakt zijn de vos te doden. Dat willen we ten allen tijde niet en we roepen dan ook nadrukkelijk op te stoppen met voeren.

Als het voeren niet stopt en het gedrag van de vos onveranderd blijft moeten er andere maatregelen worden genomen. ‘Voeren wild dier = einde wild dier’ is een vaak gehoorde uitspraak onder natuurbeheerders. We willen dit ten allen tijde voorkomen. De komende weken zullen we extra toezicht houden om indien nodig bezoekers in het gebied aan te spreken op hun gedrag.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/voer-geen-wild-dieren

Voer geen wild dieren!

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV