Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

VluchtelingenWerk Nederland krijgt een nieuw bestuur

Vluchtelingenwerk Nederland

Frank Candel is per 1 januari de nieuwe bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland. Samen met Mirjam Huisman, nu al werkzaam als bestuurslid, vormt hij met ingang van 2022 het nieuwe tweehoofdige bestuur van VluchtelingenWerk Nederland.

Frank Candel

Frank Candel (1961) wordt als bestuursvoorzitter het nieuwe gezicht van VluchtelingenWerk. Hij is nu werkzaam als adviseur bij Andersson Elffers Felix en zette zich vele jaren in voor maatschappelijke organisaties en de overheid op het gebied van onder meer zorg, onderwijs, migratie, veiligheid en cultuur. Candel: “Op een afstand heb ik altijd met bewondering gekeken naar VluchtelingenWerk, naar de ongelooflijke inzet en betrokkenheid van al die vrijwilligers en medewerkers. Je land ontvluchten en alles achterlaten doe je niet zomaar. Vluchtelingen verdienen ook in Nederland een veilige plek en de kans om snel een nieuw bestaan op te bouwen. Ze brengen bovendien talenten en ervaring mee die onze samenleving verrijken. Ik heb heel veel zin – ik kan zelfs bijna niet wachten – om daaraan bij te dragen.”

Mirjam Huisman

Bestuurslid Mirjam Huisman (1965) is geen onbekende bij VluchtelingenWerk. Sinds 2016 is Huisman directeur-bestuurder bij VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland en sinds vorig jaar ook van de regio Oost-Nederland. Daarvoor werkte Huisman onder meer bij het COA en het ministerie van Justitie & Veiligheid. Huisman: “Ik maak al een tijdje deel uit van deze prachtige organisatie die bestaat uit 12.500 mensen met het hart op de juiste plek en die de handen uit de mouwen steken. Ik ben blij dat ik me kan blijven inzetten voor een zo goed mogelijke dienstverlening voor vluchtelingen. Omdat zij dat verdienen, en onze samenleving ook.”

Nieuw bestuur

De aansturing van VluchtelingenWerk Nederland verandert per 1 januari 2022. Op dit moment bestaat het landelijke bestuur uit een interim-bestuursvoorzitter en een directeur-bestuurder voor elke regionale afdeling. Vanaf volgend jaar wordt dit teruggebracht naar een tweehoofdig bestuur.

Dit artikel is afkomstig van de website van Vluchtelingenwerk:

https://www.vluchtelingenwerk.nl/nieuws/vluchtelingenwerk-nederland-krijgt-een-nieuw-bestuur

VluchtelingenWerk Nederland krijgt een nieuw bestuur

Vluchtelingenwerk Nederland

Maatschappij

VluchtelingenWerk Nederland, Surinameplein 122, Amsterdam, NH, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV