Vluchtelingenkamp Moria grotendeels verwoest door brand

Stichting Vluchteling

In het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos is gisteravond een zeer hevige brand uitgebroken. Het kamp is nagenoeg geheel verwoest. De vluchtelingen in het kamp zijn inmiddels geëvacueerd. Stichting Vluchteling maakt zich grote zorgen om de getroffen bewoners van het kamp.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Vluchtelingen zitten veelal langs wegen rond het kamp. Honderden van hen probeerden naar de havenplaats Mytilene te vluchten, maar werden tegengehouden door de Griekse politie. In Moria wonen 13.000 mensen, terwijl er plaats is voor zo’n 3.000. Omdat het kamp zo overbevolkt is, is er een groot gebrek aan sanitaire voorzieningen, hygiëne en medische zorg.

“Een lang aangekondigde tragedie. Het moreel faillissement van Europa. Arme, arme mensen: vluchtelingen én eilandbewoners.”

Tineke Ceelen

500 alleenstaande kinderen
VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling roepen het kabinet al langer op om 500 alleenstaande kinderen uit de Griekse eilanden op te nemen. De rampzalige brand die kamp Moria nu heeft verwoest geven geen tijd meer om nog langer te discussiëren.

Onze hulp ter plekke
Sinds 2015 biedt Stichting Vluchteling hulp in Griekenland. Met psychosociale zorg voor vluchtelingen met trauma’s. Met juridische bijstand en hygiëne hulp aan vluchtelingen. We zijn met onze partner ter plekke in gesprek hoe we na deze verwoestende brand kunnen helpen.

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/9/vluchtelingenkamp-moria-grotendeels-verwoest-door-brand

Vluchtelingenkamp Moria grotendeels verwoest door brand

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV