Vlezigste Pasen in zeven jaar

Wakker Dier

Supermarkten hadden dit jaar met Pasen een recordaantal vleesaanbiedingen in de folder. Dit blijkt uit de monitor van Wakker Dier. Deze Pasen overtreft 2019 – de recordhouder – met zeven procent. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Pasen draait blijkbaar niet langer om chocolade-eieren verstoppen, maar vooral om gourmetten en veel vlees.”

Vleesvervangers profiteren niet mee van de stuntlust van de supers. Ten opzichte van vorig jaar Pasen waren er 34 procent minder vega-aanbiedingen. Hilhorst: “De Week Zonder Vlees is nog maar net voorbij en de supermarkten knallen er weer flink op los met het vlees. Hypocriet!”.

Keurmerkloos

Het merendeel van de paasaanbiedingen (60 procent) heeft geen dierenwelzijnskeurmerk. Dat is een slechtere score dan in normale weken. Door het jaar heen is de verhouding fifty fifty. Hilhorst: “Met Pasen trekken supermarkten juist het dieronvriendelijkste vlees uit de kast. Soms letterlijk met een feestelijk sausje. Nou, er is niets feestelijks aan!”

Monitor

Wakker Dier houdt sinds 2015 alle folderaanbiedingen bij van de elf grootste supermarkten. Om de trend rondom Pasen te achterhalen, hebben we alle aanbiedingen in de week voor Pasen geteld.

Dit bericht is afkomstig van de website van Wakker Dier:

https://www.wakkerdier.nl/persberichten/vlezigste-pasen-in-zeven-jaar/

Vlezigste Pasen in zeven jaar

Wakker Dier

Sarphatistraat 654, 1018 AV Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV