Vijftig organisaties roepen kabinet op te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting

Terre des Hommes

Zeker vijftig organisaties roepen dringend het kabinet op om naar alternatieven te zoeken voor schoolsluiting om zo de enorme ontwikkelingsrisico’s voor kinderen en jongeren te beperken. ‘De vraag is niet of scholen dicht moeten, maar hoe ze veilig open kunnen blijven,’ zo staat in een vandaag uitgebracht statement.

50organisaties roepen het kabinet op te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting

Zoeken naar mogelijkheden

De vijftig partijen, naast Terre des Hommes onder andere UNICEF Nederland, De Nederlandse GGZ, Kids Rights, Jantje Beton en Het Trimbos-instituut, maken zich grote zorgen over kinderen en jongeren in Nederland. ‘Het aantal kwetsbare kinderen groeit doordat hun belangen in het coronabeleid steeds het onderspit delven. De schoolsluiting verergert hun situatie en maakt die zelfs acuut,’ aldus de organisaties.

Zodoende roepen de partijen het kabinet en het OMT op om niet alleen uit te gaan van het virusrisico, maar ook nadrukkelijk naar de risico’s te kijken die de ontwikkeling van kinderen en jongeren bedreigen.

Lees het statement over de schoolsluiting (pdf)

De organisaties willen dat de regering samen met het onderwijs, jongeren, kinderen, sportorganisaties en andere experts op zoek gaat naar alternatieve mogelijkheden om de scholen open te houden, de veiligheid op school te verbeteren en afspraken te maken over afstand houden.

Vorig jaar november vroeg Terre des Hommes 1100 Nederlandse ouders naar hun zorgen over de impact van corona op hun kinderen. De grootste zorg van de ouders was het oplopen van een onderwijsachterstand door shoolsluitingen. Lees hier meer over het onderzoek.

De oproep is een initiatief van UNICEF Nederland, dat door 49 andere partijen wordt ondersteund. Met het statement maken de vijftig organisaties een collectieve vuist, in de hoop dat het kabinet op zoek gaat naar alternatieven voor schoolsluiting.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/vijftig-organisaties-roepen-kabinet-op-te-zoeken-naar-alternatieven-voor-schoolsl

Vijftig organisaties roepen kabinet op te zoeken naar alternatieven voor schoolsluiting

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV