Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Uitspraak rechter biomassacentrale Diemen teleurstellend voor kwetsbare natuur

Natuurmonumenten

De rechter maakt de komst van een nieuwe biomassacentrale in Diemen mogelijk. Dat blijkt uit de uitspraak die de rechtbank Noord-Holland vandaag heeft gedaan tegen de verstrekte natuurvergunning van de centrale. Dat is slecht nieuws voor de natuur. Door de omvorming van de centrale van gas naar biomassa zal de stikstofuitstoot op natuurgebieden waarschijnlijk toenemen.

Natuurmonumenten heeft het beroep tegen de natuurvergunning van de provincie Noord-Holland gesteund. “De centrale mag meer stikstof gaan uitstoten omdat daar op papier ruimte voor is. De vraag of er in de praktijk meer stikstof in de lucht komt is voor de rechter niet relevant. Erg teleurstellend” aldus Willem Hellevoort, provinciaal ambassadeur van Natuurmonumenten in Noord-Holland. “Stikstof is voor het Naardermeer al een groot probleem. Zeldzame plantensoorten houden van de voedselarme grond van het Naardermeer. Maar stikstof in de lucht dwarrelt neer en verrijkt de bodem. Juist soorten die afhankelijk zijn van voedselarme bodems worden door de grote hoeveelheid aan stikstof overwoekerd door grassen en brandnetels.”

Natuurmonumenten gaat zich beraden op eventuele verdere stappen.

Dit bericht is afkomstig van de website van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/naardermeer/nieuws/uitspraak-rechter-biomassacentrale-diemen-teleurstellend-voor

Uitspraak rechter biomassacentrale Diemen teleurstellend voor kwetsbare natuur

Natuurmonumenten

Natuur, Milieu en Dieren

Stationsplein 1, 3818 LE Amersfoort

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV