Tweede groep deelnemers gestart met WOOW leerwerktraject

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

In de bouw- en installatiesector is veel behoefte aan personeel. Tegelijkertijd blijft de kennis en ervaring van statushouders vaak onbenut. Het WOOW leerwerktraject bij Zuyd Hogeschool vormt een brug tussen de vraag op de arbeidsmarkt en het potentieel van talentvolle nieuwkomers. Het UAF is één van de betrokken organisaties.

Onlangs ging de tweede groep deelnemers van start met het leerwerktraject. Allemaal hebben ze een achtergrond in de bouwtechnische sector of civiele techniek. Hun diploma’s, vakkennis en werkervaring deden ze op in hun landen van herkomst. In het leerwerktraject volgen ze hbo-modules in bouwkunde of engineering en lopen ze een half jaar stage. Met dit leerwerktraject vergroten zij hun kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt: In het eerste jaar kreeg 70% van de deelnemers na het leerwerktraject een contract aangeboden.

Voor alle betrokkenen is dit project een waardevolle uitwisseling van kennis, ervaring en cultuur: voor de deelnemende technici, voor de docenten, onderzoekers en bedrijven. De ervaringen van de deelnemers, docenten, stagebedrijven en betrokken professionals vormen de input voor een methodologie voor de succesvolle arbeidsintegratie van hoogopgeleide statushouders.

Met het project werken de projectpartners aan een reeks uitdagingen in de regio, waaronder leefbaarheid, verduurzaming, integratie en leegstand. Zo werken de deelnemers bijvoorbeeld aan de transformatie van een leegstaand gebouw in Heerlen tot een duurzaam en multifunctioneel gebouw voor wonen, opleiden, ondernemen en werken. 

Het UAF wenst iedereen veel succes met WOOW!

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van UAF:

https://www.uaf.nl/tweede-groep-deelnemers-gestart-met-woow-leerwerktraject/

Tweede groep deelnemers gestart met WOOW leerwerktraject

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Maatschappij

UAF, Newtonlaan, Utrecht, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV