Twee hulpverleners Rode Kruis omgekomen door geweld in Mali

Nederlandse Rode Kruis

Twee hulpverleners van het Rode Kruis zijn op 1 juni omgekomen na een aanval door gewapende mannen in de regio van Kayes in Mali. De hulporganisatie is geschokt en verslagen. “Dit is verschrikkelijk nieuws en het raakt ons diep. Onze gedachten gaan allereerst uit naar de familieleden en iedereen die de getroffen hulpverleners hebben gekend”, zegt Marieke van Schaik, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. “Hulpverleners mogen nooit doelwit zijn van geweld, zij zijn er juist om mensen te helpen.”

Op het moment van de aanval waren de hulpverleners onderweg van een veldbezoek richting de Malinese stad Kayes. Tijdens de aanval van de gewapende mannen liepen zij fatale verwondingen op. Het gebied waar de hulpverleners reden werd als relatief veilig beschouwd. Als gevolg van het incident zijn alle reizen van hulpverleners in dit gebied voorlopig opgeschort. Eén van de omgekomen medewerkers is in dienst van het Nederlandse Rode Kruis, de andere hulpverlener is in dienst bij het Malinese Rode Kruis.

Vlaggen halfstok

Om de collega’s te herdenken en steun te betuigen worden alle vlaggen van Rode Kruis-kantoren in Nederland halfstok gehangen

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/persberichten/twee-hulpverleners-rode-kruis-omgekomen-door-geweld-in-mali/

Twee hulpverleners Rode Kruis omgekomen door geweld in Mali

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV