Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Twaalf minuten stilte voor de slachtoffers van Shell in de Nigerdelta

Milieudefensie

Woensdagavond 7 oktober om 8 uur staan activisten stil bij de slachtoffers van de olielekkages in de Nigerdelta in Nigeria. In Den Haag bij het Shell kantoor en in Amsterdam Zuidoost bij het Shell station bij de IKEA, op beide locaties zijn de 12 activisten 12 minuten stil. Dit stille protest vindt plaats aan de vooravond van een tweedaagse zitting in Den Haag, waar het hoger beroep is in de zaak van vier Nigeriaanse boeren en Milieudefensie tegen Shell.

In 2008 startten de boeren samen met Milieudefensie deze zaak. Al 12 jaar wachten de Nigeriaanse boeren en hun gemeenschappen op gerechtigheid. Met lichtjes, foto’s van de Nigeriaanse eisers en een spandoek met de tekst  ‘Shell: No more Pollution – Time for Justice’ wordt voor elk jaar wachten een minuut stilte in acht genomen. 

Door de olielekkages is het leven in de dorpen van de eisers onleefbaar geworden. Veel mensen kampen met gezondheidsproblemen door de oliedampen en vervuild water, mensen sterven er eerder dan in de rest van Nigeria. En waar mensen voorheen goed van het land of de visserij konden leven, is er nu veel armoede. De vervuilde grond en kreken leveren niets meer op.  De boeren en Milieudefensie eisen dat Shell de olie adequaat opruimt, de boeren compenseert voor de geleden schade en voorkomt dat er in de toekomst nog olielekkages plaatsvinden. 

Dit stille protest wordt georganiseerd door Milieudefensie in samenwerking met Africa Roots Movements, S.P.E.A.K en het Comité 21 maart. In Den Haag zal Donald Pols, directeur van Milieudefensie aanwezig zijn. In Amsterdam Zuidoost is de Nigeriaanse activist Taiwo Feyisipo aanwezig. 

Dit artikel is afkomstig van de website van Milieudefensie:

https://milieudefensie.nl/actueel/twaalf-minuten-stilte-voor-de-slachtoffers-van-shell-in-de-nigerdelta

Twaalf minuten stilte voor de slachtoffers van Shell in de Nigerdelta

Milieudefensie

Natuur, Milieu en Dieren

Nieuwe Looiersstraat 31, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV