Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Tunesische jeugd doet verslag op prime time nationale TV

Free Press Unlimited

Jongeren zijn amper zichtbaar in Tunesische traditionele media. Hierdoor hebben ze maar weinig zeggenschap over hun toekomst. Free Press Unlimited steunt Jaridaty, een netwerk van jonge, lokale burgerjournalisten die verslag doen over de onderwerpen die voor hun spelen. Nu claimen deze jongeren hun plek op de nationale Tunesische televisie.

Het Jaridaty netwerk ondersteunt sinds twee jaar jongeren tussen de 15-18 jaar, die verbonden zijn aan jeugd clubs door heel Tunesië. Een jaar geleden kwamen 25 van hen samen in een mediakamp georganiseerd door Jaridaty en Free Press Unlimited, waar ze getraind werden in het maken van ‘catchy’ videoverslagen. Volgend op het mediakamp werden de door de jongeren gemaakte 59-seconden lange videoverslagen getoond in een wekelijks televisieprogramma genaamd ‘Lokhrine’, dat wordt uitgezonden op de nationale zender El Wataniya 2. Na meerdere gesprekken werd de netmanager overtuigd om het ‘Lokhrine’ concept te integreren in het prime time TV programma ‘Ghodwa Khir’.

Morgen zal beter zijn

‘Ghodwa Khir’ (morgen zal beter zijn) is een Tunesisch TV programma dat drie keer per week uitgezonden wordt op El Wataniya 2, om 18.00 uur. Het is een half uur durend sociaal cultureel programma dat uiteenlopende onderwerpen bespreekt. Deze items worden gemaakt door professionele TV journalisten, én door de jeugd reporters van het Jaridaty netwerk.

Boris van Westering, Programma Coördinator voor de MENA-regio: “Dat jeugd reporters afkomstig van provincies door heel Tunesië nu hun plek op de nationale televisie claimen, is een belangrijke stap, het is nog nooit eerder gebeurd. We hopen dat deze ervaring met ‘Lokhrine’ en ‘Ghodwa Khir’ de deur zal openen voor vele andere jonge reporters om een stem te geven aan de jeugd op hun eigen nationale zenders.”

Voor de jonge reporters die onderdeel zijn van het Jaridaty netwerk, is dit TV programma niet het eindstation. Het is slechts één manier om hun jonge publiek te bereiken. Ze zetten hun innovatie verslaggeving voort via lokale radio, podcasts en audiovisuele content op YouTube en Facebook. Hiermee geven ze een stem aan hun generatie, en geven ze op positieve wijze richting aan hun toekomst.

Alle videoverslagen van de jeugd reporters zijn te vinden op hun YouTube kanaal.

Dit artikel is afkomstig van de website van Free Press Unlimited:

https://www.freepressunlimited.org/nl/nieuws/tunesische-jeugd-doet-verslag-op-prime-time-nationale-tv

Tunesische jeugd doet verslag op prime time nationale TV

Free Press Unlimited

Mensenrechten

Weesperstraat 3, 1018 DN Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV