Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

TopVintage tekent tegen bont!

Bont voor Dieren

TopVintage sluit zich aan bij Fur Free Retailer! Europa’s grootste online retro boutique heeft sinds de oprichting in 2008 nooit bont in haar collecties gehad. De kledingzaak laat zien dat vintage looks ook zonder dierenleed van de bontindustrie kunnen.

De collectie van TopVintage is gebaseerd op luxe modestijlen tussen de jaren 1920 en 1970. In deze tijd werd bont steevast verwerkt in allerlei designs. Jassen, hoeden en sjaals bestonden vaak uit bont van nerts, vos of hermelijn. Deze vintage outfits zijn internationaal ontzettend populair onder vrouwen die geïnspireerd worden door Brigitte Bardot en Marilyn Monroe. Twee stijliconen die in hun tijd ontzettend veel bont droegen. TopVintage maakt dan ook een krachtig statement door bontproducten bewust alleen in ‘faux’ aan te bieden.

Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Bont is inherent aan vintage mode. In de vroegere jaren werd er niet tot nauwelijks aandacht besteed aan het immense dierenleed. Wij zijn blij dat TopVintage nieuwe mode van vroeger aanbiedt, maar met de kennis van nu over het leed achter de bontindustrie. Vintage zonder bont, daar worden wij blij van.”

TopVintage sluit zich aan bij de bijna 1600 ondernemingen die wereldwijd al een statement tegen bont maken. De wereldwijde oproep om de bontindustrie voorgoed te stoppen wordt dan ook elke dag sterker. De afgelopen jaren zworen merken als Gucci, Zara, The North Face en Canada Goose bont al af. Zij luisteren allemaal naar de groeiende boodschap van de consument om duurzamer en ethischer te produceren. TopVintage koopt producten in van meer dan 200 merken, die allemaal deze bontvrije boodschap meekrijgen. Ook verkoopt TopVintage vijf eigen bontvrije merken.

Natalie Gillissen, senior inkoper TopVintage: “Het gebruik van bont in onze kleding is nooit een punt van discussie geweest. Het was voor ons vanaf het begin al duidelijk dat we geen bont in onze collecties wilden. Sinds enkele jaren zijn er zoveel mooie fake fur kwaliteiten én zelfs al waren die er niet geweest, hadden we nooit bont verkocht. Never nooit niet!”

Het aantal Nederlandse tweedehandswinkels dat zich aanmeldt voor onze Bontvrijverklaring groeit gestaag. Ook aan bont dat al jaren oud is, kleeft bloed. Hoe meer vintage winkels besluiten geen bont meer opnieuw aan te bieden, hoe meer ook dit oude bont uit het straatbeeld verdwijnt. Wij blijven ons samen met onze internationale collega-organisaties hardmaken voor een toekomst zonder bont!

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van Bont voor Dieren:

https://www.bontvoordieren.nl/topvintage-tekent-tegen-bont/

TopVintage tekent tegen bont!

Bont voor Dieren

Natuur, Milieu en Dieren

Panamalaan 110, 1019 AZ Amsterdam

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV