Tientallen mensen in Algerije opgepakt in aanloop naar parlementsverkiezingen

Amnesty International

De Algerijnse autoriteiten hebben tientallen mensen opgepakt en vastgezet in aanloop naar de parlementsverkiezingen van 12 juni jongstleden, alleen maar omdat zij hun recht op vrijheid van meningsuiting en vergadering gebruikten.

Amnesty International registreerde 37 zaken van activisten die tussen 26 maart en 26 mei onterecht werden vastgezet wegens deelname aan protesten of het uiten van afwijkende meningen. Volgens lokale groepen en mensenrechtenactivisten worden nog steeds 273 activisten onterecht vastgehouden.

Vervolging van activisten

‘De autoriteiten van Algerije hebben alle beschikbare middelen gebruikt om afwijkende meningen de kop in te drukken en demonstranten van de Hirak-beweging het zwijgen op te leggen’, zegt Amna Guellali van Amnesty International, ‘door tientallen arrestaties en vervolgingen van activisten uit te voeren gebaseerd op verzonnen aanklachten, alleen maar wegens deelname aan protesten of voor het uiten van afwijkende politieke opvattingen.’

Amnesty International roept de Algerijnse autoriteiten op om dringend een einde maken aan deze repressie en ervoor te zorgen dat de rechten van vreedzame demonstranten, journalisten en mensenrechtenactivisten worden gerespecteerd. ‘Iedereen die onterecht wordt vervolgd en vastgehouden voor het uitoefenen van zijn rechten’ moet worden vrijgelaten en de aanklachten tegen hen moeten worden ingetrokken’, aldus Amna Guellali.

Lees hier het volledige Engelstalige bericht.

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/algerije-tientallen-mensen-opgepakt-in-aanloop-naar-parlementsverkiezingen

Tientallen mensen in Algerije opgepakt in aanloop naar parlementsverkiezingen

Amnesty International

Mensenrechten

Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV