Tien beurzen voor gevluchte wetenschappers

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Tien gevluchte wetenschappers hebben een beurs gekregen vanuit de NWO-pilot ‘Hestia-Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap’. Dit betekent dat zij hun wetenschappelijke carrière weer kunnen voortzetten en hun kwaliteiten kunnen inzetten voor de academische wereld in Nederland.

Onderzoek

Met deze beurs krijgen de wetenschappers een aanstelling als junior of senior onderzoeker bij uiteenlopende onderzoeksprojecten. Eén onderzoek gaat bijvoorbeeld over de verwachtingen van vluchtelingen van Nederlandse artsen. Een ander onderzoek richt zich op de impact van herstelmaatregelen op slachtoffers in Turkije. Een derde onderzoek richt zich op de conservatie van Syrische muziek. 

Voortzetten en opbouwen

De academici die een beurs ontvangen kunnen hun wetenschappelijke carrière voortzetten, een netwerk opbouwen, aansluiting vinden bij Nederlandse onderzoeksprojecten en hun kennis en vaardigheden vergroten. Het uiteindelijke doel is dat zij hun onderzoekslijn uit het thuisland weer oppakken. Deze NWO-pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF.

Vorig jaar werden er via dit programma negen beurzen uitgereikt en het jaar daarvoor twaalf. In september 2021 volgt – wegens succes – een vierde ronde en kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend bij de NWO.

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van UAF:

https://www.uaf.nl/tien-beurzen-voor-gevluchte-wetenschappers/

Tien beurzen voor gevluchte wetenschappers

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Maatschappij

UAF, Newtonlaan, Utrecht, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV