Thema Appeltjes van Oranje 2022 is: Kansengelijkheid voor álle jongeren

Oranje Fonds

Succesvolle sociale initiatieven vóór jongeren, dóór jongeren. Die zoeken we voor de 20e editie van de Appeltjes van Oranje. Initiatieven waarvoor jongeren zich inzetten om de kloof tussen jongeren met en zonder kansen te dichten. Met maar één doel: Kansengelijkheid voor álle jongeren. 

Kansengelijkheid voor álle jongeren 

Het is helaas niet vanzelfsprekend dat alle jonge mensen dezelfde kansen krijgen. De ongelijkheid tussen verschillende groepen jongeren neemt steeds verder toe. Door de coronacrisis zijn de problemen vergroot en beter zichtbaar. Jongeren komen extra in de knel door het wegvallen van onderwijs, stageplekken, (vast) werk, inkomen, structuur en sociale contacten. Ze ervaren thuis meer stress, worden geraakt door bijvoorbeeld toegenomen huiselijk geweld, voelen zich geïsoleerd en verliezen perspectief. Ook ontstaan nieuwe groepen jongeren die kwetsbaar zijn.

Wie maken er kans op een Appeltje van Oranje? 

Er zijn gelukkig veel organisaties die zich inzetten om alle jonge mensen gelijke kansen te geven. Wij zijn op zoek naar die bijzondere projecten, die jongeren inzetten om leeftijdsgenoten verder te helpen. Om ze de erkenning te geven die ze verdienen. Denk daarbij aan een maatjesproject dat jongeren aan elkaar koppelt, een initiatief dat jonge vluchtelingen leeftijdsgenoten laat ontmoeten of een project dat met hulp van jonge vrijwilligers steun biedt aan LHBTIQ+-jongeren. Een organisatie tippen of een organisatie direct opgeven als kanshebber kan vanaf nu (hier). 

De prijzen 

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt aan drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. Alle winnaars van een Appeltje van Oranje krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van €25.000,=. Voorgaande jaren ging het om € 15.000,=. De viering van het 20-jarig bestaan van het Oranje Fonds en de Appeltjes van Oranje is een mooie gelegenheid om vanaf dit jaar het bedrag te verhogen. Om ons lustrumjaar te vieren reikt dit jaar Koning Willem-Alexander de prijzen uit. 

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van het Oranje Fonds:

https://www.oranjefonds.nl/nieuws/thema-appeltjes-van-oranje-2022-kansengelijkheid-voor-alle-jongeren

Thema Appeltjes van Oranje 2022 is: Kansengelijkheid voor álle jongeren

Oranje Fonds

Maatschappij

Maliebaan 18, 3581 CP Utrecht, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV