Terre des Hommes viert vijf jaar Girl’s Advocacy Alliance

Terre des Hommes

Vijf jaar geleden werd het Girl’s Advocacy Alliance (GAA) programma gelanceerd met als belangrijkste doel dat meisjes en jonge vrouwen in tien landen in Azië en Afrika niet langer te maken krijgen met gendergerelateerd geweld en uitsluiting op basis van inkomen. Met de recente stopzetting van het programma eind 2020, kijken we terug op de prestaties door middel van verhalen over verandering en vooruitgang.

Resultaten 5 jaar Girl’s Advocacy Alliance

Vijf jaar geleden werd het Girl’s Advocacy Alliance (GAA) programma gelanceerd met als belangrijkste doel dat meisjes en jonge vrouwen in tien landen in Azië en Afrika niet langer te maken krijgen met gendergerelateerd geweld en uitsluiting op basis van inkomen. Met de recente stopzetting van het programma eind 2020, kijken we terug op de prestaties door middel van verhalen over verandering en vooruitgang. Lees het digitale rapport hier.

  • 26 rechtszaken opgevolgd / bijgewoond door partners
  • 158 maatschappelijke organisaties namen deel aan netwerken ter bevordering van kinderrechten
  • 12 dialogen tot stand gebracht tussen maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers
  • 2.232.968 leden van de gemeenschap die deelnamen aan bewustmaking sessies 598 dialogen met gerichte maatschappelijke organisaties
  • 826 keer input gegeven aan de overheid
  • 1.013 bewustmakingscampagnes op gemeenschapsniveau
  • 1.860 gerichte maatschappelijke organisaties getraind in genderbeleid en -praktijken

Bangladesh

Het doel van GAA in Bangladesh was om geweld aan te pakken in de vorm van kinderhandel, seksueel misbruik, uitbuiting en kindhuwelijken. Het project is uitgevoerd door Terre des Hommes Nederland en Plan International Bangladesh. 

India

GAA in India focust zich op het aanpakken en bestrijden van het toenemende geweld tegen jonge vrouwen door middel van lobby en belangenbehartiging. We voorkomen kindhuwelijken en kinderhandel, en werken aan sterkere empowerment van meisjes en jonge vrouwen door de bevordering van het voortgezet onderwijs en beroepsgerichte beroepsopleidingen. We werken ook samen met de  religieuze leiders in de gemeenschap, maatschappelijke organisaties, de overheid en wetshandhavingsinstanties en de particuliere sector. Ook leiden we jonge meisjes en jongens op als pleitbezorgers.

Filipijnen

In de Filipijnen richtte het GAA-programma zich op verschillende gebieden, zoals gendergelijkheid, economische empowerment, lobbyen voor wetten, het uitbannen van gendergeweld en het bieden van kansen aan de kwetsbaren. Deze initiatieven werden gedaan in de provincie Cebu, Eastern Visayas, Central Luzon en Metro Manila. Bidlisiw, een van de partnerorganisaties van TdH-NL, richtte zich op het betrekken van de particuliere sector om kansen zoals opleiding en werk te bieden aan meisjes en jonge vrouwen die risico lopen of slachtoffer zijn van uitbuiting.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/we-vieren-5-jaar-girl-s-advocacy-alliance

Terre des Hommes viert vijf jaar Girl’s Advocacy Alliance

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV