Terre des Hommes luidt noodklok over uitbuiting kinderen door coronacrisis

Terre des Hommes

Vandaag is de aftrap van onze nieuwe campagne Verdwenen! Aandacht voor kinderen die tijdens de coronacrisis van de radar verdwijnen is hard nodig, want de impact van corona op kinderen is dramatisch. Op dit moment dreigen duizenden kwetsbare kinderen slachtoffer te worden van mensenhandel, kinderarbeid en seksuele uitbuiting. Daarom luidt Terre des Hommes de noodklok! Met een petitie roepen wij de EU op om deze kinderen te beschermen.

Door corona raken steeds meer kinderen uit beeld

Van Tanzania, de Filippijnen tot Nederland: door corona raken steeds meer kinderen uit beeld. De verwachting is dat bijna 24 miljoen kinderen en jongeren wereldwijd niet terugkeren naar school of geen toegang hebben tot onderwijs. Dit is nog eens bovenop het grote aantal kinderen dat al niet naar school gaat.

Thuis is vaak niet de veilige plek die het hoort te zijn en daarbij is toegang tot hulpverlening moeilijker. Dit is een gevaarlijke situatie met alle gevolgen van dien. Door een gebrek aan toezicht en perspectief worden kinderen gedwongen te werken, worden ze uitgehuwelijkt of gedwongen hun lichaam te verkopen. Zo dreigen dit jaar 500.000 extra meisjes te worden uitgehuwelijkt als gevolg van de economische gevolgen van de crisis. 

Het Kinderrechtenverdrag is ondertekend door alle lidstaten van de Europese Unie. Daarmee garandeert de EU de bescherming van kinderrechten – zowel in Europa als daarbuiten. Vind jij ook dat de EU woord moet houden en moet voorkomen dat deze kinderen uit beeld verdwijnen? Teken dan nu de petitie! 

*De kinderen die in deze campagne in beeld worden gebracht zijn modellen. Terre des Hommes heeft hiervoor gekozen omdat we de privacy willen beschermen van kinderen die overal ter wereld slachtoffer zijn van mensenhandel, seksuele uitbuiting of kinderarbeid. De modellen en hun ouders hebben toestemming gegeven voor het gebruik van de foto’s voor deze campagne.  

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/terre-des-hommes-luidt-noodklok-over-uitbuiting-kinderen-door-coronacrisis

Terre des Hommes luidt noodklok over uitbuiting kinderen door coronacrisis

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV