Terre des Hommes Duitsland vraagt ruimhartige toelating Afghaanse hulpverleners

Terre des Hommes

De internationale kinderhulporganisatie Terre des Hommes doet een beroep op de Duitse regering om de talrijke Afghaanse medewerkers van niet-gouvernementele organisaties niet in de steek te laten. “Wij maken ons grote zorgen over onze Afghaanse partnerorganisaties die zich al vele jaren inzetten voor de rechten van vrouwen en meisjes en nu vrezen voor hun leven”, aldus Beat Wehrle, programmadirecteur bij Terre des Hommes Duitsland. “Afghaanse mensenrechtenactivisten, die jarenlang onder de moeilijkste omstandigheden hebben gewerkt voor vreedzame coëxistentie, onderwijs en ontwikkeling, mogen niet aan hun lot worden overgelaten.”

Om het mogelijk te maken om te vluchten, moeten de evacuatievluchten worden beveiligd en de Duitse ambassades en consulaten in de Afghaanse buurlanden extra worden ondersteund qua personele capaciteit, aldus Wehrle. “Nadat het Bondsministerie van Binnenlandse Zaken zich lange tijd heeft verzet tegen de toelating van Afghaanse hulpverleners, is het nu des te dringender om de bureaucratische belemmeringen bij het verlenen van visa weg te nemen. De federale regering moet het mogelijk maken dat aanvragen voor asiel en gezinshereniging bij de ambassades in de buurlanden kunnen worden ingediend. Dit zou ook degenen die Afghanistan al zijn ontvlucht een kans geven om naar Duitsland te komen.”

Terre des Hommes Duitsland ondersteunt in Afghanistan hulpprojecten op het gebied van onderwijs, psychosociale zorg en inkomensverbetering.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/terre-des-hommes-duitsland-vraagt-ruimhartige-toelating-afghaanse-hulpverleners

Terre des Hommes Duitsland vraagt ruimhartige toelating Afghaanse hulpverleners

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV