Tenten Rode Kruis niet meer nodig voor opvang asielzoekers

Nederlandse Rode Kruis

Op maandag 20 juni in de ochtend is het Rode Kruis begonnen met het afbreken van de tenten op het aanmeldcentrum in Ter Apel. Tijdens het afgelopen weekend zijn voldoende opvangplaatsen elders beschikbaar gekomen.

Er slapen inmiddels geen asielzoekers meer in de tenten van het Rode Kruis. De tweehonderd extra slaapplekken die in de tenten waren gecreëerd zijn daarmee niet meer nodig. Het Rode Kruis heeft vanaf het begin gezegd dat de tenten slechts een tijdelijke noodoplossing zijn. De tenten zijn niet geschikt voor een duurzame humane opvang. 

Hoofd Nationale Hulp van het Rode Kruis Heleen van den Berg laat weten dat het Rode Kruis de ontwikkelingen echter nauwlettend blijft volgen. “Wij blijven in contact met COA, ministerie en de veiligheidsregio’s over mogelijke ondersteuning in Ter Apel of elders. We hopen dat de eerste stappen worden gezet naar een structurele oplossing  voor vluchtelingen zodat zij een goed en veilig onderkomen krijgen. Het Rode Kruis denkt graag mee en wil onderdeel zijn van een oplossing voor de lange termijn. We ondersteunen op dit moment ook waar nodig met vervoer en begeleiding.”

Het Rode Kruis is blij dat het kabinet het landelijk crisisorganisatieteam heeft ingesteld en de crisis zo serieus oppakt. We hopen dat een menswaardiger oplossing nu dichterbij komt. Ook bedankt het Rode Kruis het COA en Vluchtelingenwerk Nederland voor de samenwerking en ondersteuning tijdens de afgelopen hectische weken.

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/persberichten/tenten-rode-kruis-niet-meer-nodig-voor-opvang-asielzoekers/

Tenten Rode Kruis niet meer nodig voor opvang asielzoekers

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV