Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Teleurstelling over het nieuwe Europese landbouwbeleid

Milieudefensie

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten zijn het na drie jaar eens geworden over de verdeling van honderden miljarden euro’s aan landbouwsubsidies. De gezamenlijke natuur- en milieuorganisaties zijn uiterst teleurgesteld over het resultaat van de onderhandelingen over het toekomstige Europese landbouwbeleid.

Belofte niet waar gemaakt

“Ondanks alle groene beloftes wordt het budget van honderden miljarden euro’s, afkomstig van de Europese belastingbetaler, wederom niet gebruikt voor de vergroening van de landbouwsector. Dit betekent een voortzetting van het huidige landbouwbeleid waarbij intensieve, grootschalige landbouw wordt bevoordeeld, met alle schadelijke gevolgen voor natuur, milieu en klimaat. Het komt nu op de individuele lidstaten aan om het Europese geld in hun eigen land toch zo duurzaam mogelijk in te zetten. Demissionair minister Schouten heeft keer op keer beloofd om zich hard te maken voor vergroening van de landbouw. Koplopers in de sector laten zien dat dit kan en moeten daarin breed ondersteund worden. We rekenen erop dat de minister zich ten volle inspant om de Europese landbouwgelden in te zetten voor de broodnodige groene transitie van de Nederlandse landbouw.”

Brede coalitie 

Deze reactie wordt gesteund door de Groene 11:
LandschappenNL
Vogelbescherming Nederland
Natuurmonumenten
Wereld Natuur Fonds
SoortenNL
Greenpeace
De Natuur en Milieufederaties
Toekomstboeren
Caring Farmers
Federatie van Agro-ecologische Boeren
Stichting Demeter

Dit artikel is afkomstig van de website van Milieudefensie:

https://milieudefensie.nl/milieudefensie-nl-teleurstellingeuropeeslandbouwbeleid

Teleurstelling over het nieuwe Europese landbouwbeleid

Milieudefensie

Natuur, Milieu en Dieren

Nieuwe Looiersstraat 31, Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV