Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Te voet van Groningen naar Istanboel uit solidariteit met de 80 miljoen mensen op de vlucht

Stichting Vluchteling

Dagelijks slaan mensen noodgedwongen op de vlucht voor oorlog en geweld, alles achterlatend, in zoektocht naar veiligheid. Uit solidariteit met vluchtelingen en ontheemden wereldwijd, vertrekken Brendan Bergh (18) en Arne van Loo (18) op Wereld Vluchtelingendag, 20 juni 2021, te voet van Groningen naar Istanboel. Met hun actie vragen ze aandacht en steun voor mensen op de vlucht. De opbrengst? Die gaat grotendeels naar de noodhulp van Stichting Vluchteling!

Meer dan 2.500 Kilometer

Met een triest dieptepunt van 80 miljoen mensen op de vlucht, is er geen beter moment om de actie te starten. Door de urgentie van de vluchtelingencrisis deinzen Brendan en Arne niet terug voor de looproute van meer dan 2.500 kilometer. Zonder te stoppen, zouden ze in 516 uur arriveren, oftewel in zo’n 3 weken. “Natuurlijk gaan we pauzes inlassen. We schatten dat we zo’n zeven à tien maanden onderweg zullen zijn. Zo houden we ook ruimte om vrijwilligerswerk te doen,” vertellen Brendan en Arne.

De harde realiteit

De wereldwijde vluchtelingencrisis komt hard aan bij de jongens. “Mijn moeder is advocaat voor vreemdelingenrecht,” vertelt Brendan. “Haar verhalen schokken me. Elke keer gebeurt er weer iets dat een vorige situatie overtreft. Dan denk ik: dat moet anders.” Arnes drijfveer om in actie te komen, is zijn herinnering aan een vakantie in Zuid-Spanje: “Ik zag zoveel bootjes, aangespoelde kleding en mensen die niet wisten waar ze terecht konden. Dat vond ik heel schokkend. Iedereen die dit noodgedwongen mee moet maken, waar ook ter wereld, verdient hulp.”

Wil jij helpen?

Brendan en Arne willen € 20.000,- ophalen met hun actie. De opbrengst gaat grotendeels naar Stichting Vluchteling! Wij zorgen voor directe hulp bij acute nood, zoals onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische zorg. “Het is belangrijk voor vluchtelingen om te weten dat er veel mensen op de wereld zijn die bereid zijn om ze te helpen”, stellen Brendan en Arne. Wil jij ook een steentje bijdragen? Steun de actie van Brendan en Arne en help mensen op de vlucht via Go Fund Me.

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2021/2/te-voet-van-groningen-naar-istanboel

Te voet van Groningen naar Istanboel uit solidariteit met de 80 miljoen mensen op de vlucht

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV