Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen euro beschikbaar voor vluchtelingen Ethiopië

Stichting Vluchteling

Er voltrekt zich een humanitaire ramp in Ethiopië. De burgeroorlog in de noordelijke provincie Tigray eist een hoge tol. Stichting Vluchteling stelt per direct een kwart miljoen euro beschikbaar voor de noodhulpverlening van tienduizenden ontheemden en mensen op de vlucht. De noodhulpverlening, in samenwerking met partnerorganisatie International Rescue Committee, gaat zo snel mogelijk van start.

Wat is er aan de hand?

Sinds begin november is het Ethiopische regeringsleger in gevecht met de troepen van het Tigray Volksbevrijdingsfront in de regio Tigray. Als gevolg daarvan zijn ruim 40.000 mensen de grens van Ethiopië overgestoken, op zoek naar veiligheid in Soedan. Ook binnen Ethiopië is de bevolking in grote getalen op de been. Tienduizenden mensen zijn ontheemd.

“Dagelijks slaan duizenden mannen, vrouwen en kinderen halsoverkop op de vlucht. Het aantal mensen dat afhankelijk is van noodhulp, is gigantisch, ik maak me zeer, zeer ernstige zorgen”, aldus Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling.

Schrijnend tekort aan alles

Ter plekke is door de partner van Stichting Vluchteling, International Rescue Committee, onderzoek gedaan naar de grootste noden. De tekorten zijn schrijnend; onderdak, voedsel, water, medische voorzieningen, hygiëneartikelen. Stichting Vluchteling bereidt zich voor op een omvangrijke en moeilijke noodhulpoperatie. In eerste instantie zullen essentiële hulpmiddelen uitgedeeld worden, waaronder hygiënepakketten, dekens en muskietennetten. Kwetsbare kinderen en slachtoffers van seksueel geweld zullen specifieke hulp krijgen. Ook wordt voorlichting gegeven over gendergerelateerd geweld, kinderbescherming en het coronavirus.

Meer hulp is nodig

Het aantal ontheemden en vluchtelingen blijft drastisch toenemen in de regio Tigray. Jouw hulp kan levens redden. Kom vandaag nog in actie. Steun met die eenmalige gift. Samen maken we het verschil. Help jij mee?

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/12/kwart-miljoen-beschikbaar-voor-vluchtelingen-ethiopie

Stichting Vluchteling stelt kwart miljoen euro beschikbaar voor vluchtelingen Ethiopië

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV