Stichting Vluchteling stelt IBAN 999 open voor hulp aan slachtoffers explosie Beirut

Stichting Vluchteling

Op 4 augustus is de Libanese hoofdstad Beiroet getroffen door  een verschrikkelijke  explosie.  Stichting Vluchteling stelt uit haar noodhulpreserves  per direct een kwart miljoen euro  beschikbaar  voor hulp aan de  slachtoffers.  IBAN 999 van Stichting Vluchteling staat open voor  giften.     

Dit maakte  directeur Tineke Ceelen vandaag  bekend na  spoedoverleg  met onze  partner in  Libanon. Zeker 100 mensen zijn bij de explosie om het leven gekomen  en daarnaast zijn  minstens  3.000 mensen gewond geraakt. De verwachting is dat deze aantallen verder zullen oplopen.  Veel Libanezen  zijn  hun huis kwijtgeraakt en verkeren in shock. Libanon vangt al jarenlang, zeer gastvrij,  grote aantallen Syrische en Palestijnse vluchtelingen op en ook  onder hen zijn vele slachtoffers.    

Ramp op ramp treft geteisterd Libanon     

De enorme explosie in de haven van Beiroet heeft een land getroffen dat  al in een diepe crisis verkeert. De VN stelt dat driekwart van de bevolking vóór de ramp al hulp nodig had.  De economie implodeert, hongersnood dreigt, er is werkloosheid  en  ook corona eist zijn tol.  “Crisis op crisis op crisis, verzucht Tineke Ceelen. Mijn gedachten gaan vooral uit naar de vele vluchtelingen die moeten zien te overleven en die keer op keer weer voor onmenselijk grote uitdagingen worden gesteld.”   

Oorlog  en vluchtelingen     

De oorlog in buurland Syrië heeft al sinds jaar en dag grote gevolgen voor Libanon. Geen enkel ander land vangt per hoofd van de bevolking zoveel  Syrische vluchtelingen op. In Libanon verblijven  volgens de VN  ruim 884.000 Syrische vluchtelingen, meer dan 210.000 vluchtelingen wonen in de stad Beiroet.   

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/8/hulpbeiroet

Stichting Vluchteling stelt IBAN 999 open voor hulp aan slachtoffers explosie Beirut

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV