Stichting Vluchteling helpt de slachtoffers in Libanon

De gigantische explosie in de haven van Beiroet heeft een enorme impact op de levens van inwoners van de stad. Uit de opbrengst van de Nationale Actie van Giro555 ontving Stichting Vluchteling 1,2 miljoen euro. We helpen hiermee 29.694 mensen, 20% van hen is vluchteling.

Hulp is keihard nodig

Sinds de dag van de ramp heeft de explosie tenminste 180 mensen het leven gekost, meer dan 6.500 mensen zijn gewond en er werden 300.000 mensen dakloos. Onder hen raakten 124 vluchtelingen gewond en overleden er tot nu toe ten minste 34 vluchtelingen. Er is een grote behoefte aan hulp.

Hoe helpt Stichting Vluchteling?

Samen met onze lokale Libanese partner Intersos zijn we direct met onze hulpactiviteiten van start gegaan in Beiroet. In deze eerste fase van de ramp ligt de focus de noodhulp aan onder meer Syrische vluchtelingen, arbeidsmigranten en aan de meest arme Libanezen uit Beiroet. De komende negen maanden wordt hulp verleend, dit is wat we doen:

  • Allereerst verstrekken we cash noodhulp aan 5.967 Libanezen, Syrische vluchtelingen en arbeidsmigranten. De bijdrage is bedoeld voor eerste levensbehoeften als medische zorg, voedsel en onderdak (huur).
  • We bieden onderdak aan 75 gezinnen (337  personen) door het  financieren van herstelwerkzaamheden aan beschadigde huizen middels cash noodhulp en daarmee een bijdrage te leveren voor de aanschaf van bouwmaterialen, zoals tentzeilen, deuren, ramen etc.
  • Hygiënepakketten voor 1000 gezinnen (4.500 Libanezen), die variëren van zeep, waterzuiveringstabletten tot toiletpapier en een jerrycan. Vanwege een recordaantal coronabesmettingen zitten in het noodpakket ook beschermingsmiddelen als handgel, mondkapjes en ontsmettingsspray.
  • Veel inwoners zijn in shock. Hulpverleners bieden medische en psychosociale ondersteuning aan totaal 4.859 inwoners van Beiroet.
  • En ten slotte verlenen we juridische bijstand en juridisch advies aan 3.320 mensen die door de ramp bijvoorbeeld hun identiteitspapieren zijn kwijtgeraakt.

Hulp blijft keihard nodig

Je kunt de hulp van Stichting Vluchteling en de andere samenwerkende hulporganisaties nog steeds steunen door een gift aan Giro 555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55).

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/8/hulplibanon

Stichting Vluchteling helpt de slachtoffers in Libanon

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV