Stichting Bootvluchteling opnieuw gestart met EHBO-trainingen in kamp IC Mavrovouni

Stichting Bootvluchteling

Goed nieuws: na een lange stop vanwege COVID-19 zijn we weer begonnen met onze EHBO-trainingen in RIC Mavrovouni! Met dit project, waarmee we vorig jaar in Moria begonnen, leiden we mensen uit het kamp op in het herkennen van veelvoorkomende medische noodsituaties en het verlenen van eerste hulp.

Drie keer per week komen we bij elkaar met een groep van zestien mensen. In de uitgebreide trainingssessies behandelen we allerlei onderwerpen waarmee mensen in het kamp te maken kunnen krijgen. Van koolmonoxidevergiftiging tot zonnesteken, slangenbeten, botbreuken, brandwonden en het herkennen van een beroerte. Omdat het soms lang kan lang duren voordat hulpverleners een noodsituatie bereiken, is deze kennis in het kamp van extra groot belang.

Eigen taal

De training wordt intussen bijna volledig gegeven door mensen uit het kamp – voornamelijk uit ons tolkenteam – die eerder ook door ons zijn opgeleid. Zij geven de training in hun eigen taal, wat het extra laagdrempelig maakt voor de deelnemers. Onze medisch vrijwilligers ondersteunen hen in de coördinatie, het beantwoorden van specifieke vragen en bij de oefeningen. In dit project werken we ook samen met de ngo Stand by me Lesvos. Zij verwerken o.a. de data en voorzien de deelnemers van hun certificaten.

De EHBO-kennis stelt de cursisten in staat zichzelf beter te helpen.

Empowerment

“De cursisten vinden de training ontzettend leuk om te volgen. Ze zijn erg geïnteresseerd en stellen veel vragen”, vertelt onze medisch coördinator Astrid. “Weten wat je kunt doen in een noodgeval vermindert angst. De EHBO-kennis stelt mensen in staat zichzelf beter te helpen, mochten zij op een bepaald moment geen toegang hebben tot gezondheidszorg.”

De komende maanden hopen we tenminste één EHBO’er per vijftig mensen op te leiden, verspreid over de verschillende communities in het kamp. Na afloop krijgen mensen een certificaat en een EHBO-kit. Zo hopen we samen bij te dragen aan positieve empowerment!

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van de Stichting Bootvluchteling:

EHBO-trainingen in het kamp opnieuw gestart

Stichting Bootvluchteling opnieuw gestart met EHBO-trainingen in kamp IC Mavrovouni

Stichting Bootvluchteling

Stichting Bootvluchteling, Stationsweg, Ede, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV