Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Somalië: strijd tegen corona in ziekenhuis Jowhar

Stichting Vluchteling

Het coronavirus grijpt nog steeds verder om zich heen. Op het Afrikaanse continent zijn officieel meer dan een miljoen corona besmettingen gemeld. Een van de landen in Afrika waar het aantal besmettingen toeneemt is Somalië. In de stad Jowhar maken we het regionale ziekenhuis verder gereed om corona patiënten te behandelen.

Aanpassingen in het ziekenhuis
In de strijd tegen het coronavirus wordt de capaciteit van het ziekenhuis verder verbeterd en vergroot. Er worden aanpassingen gedaan om de infrastructuur van het ziekenhuis aan te passen naar de nieuwe coronaregels. Ook wordt het speciale isolatiecentrum voor corona patiënten heringericht .

Onze mobiele medische teams verzorgen patiënten in vier vluchtelingenkampen en twee verafgelegen dorpen waar veel ontheemden verblijven. Ook trainen we zorgmedewerkers en community vrijwilligers om voorbereid te zijn en snel te kunnen handelen in het geval van een corona-uitbraak. Daarnaast bieden onze teams ook voorlichting om verdere besmetting te voorkomen, ze doen dat via folders, sms’jes en populaire lokale radiostations.

In totaal helpen we in Johwar 26.644 kwetsbare inwoners en ontheemden

Samen strijden we tegen corona
Vluchtelingen en kwetsbare lokale inwoners in erbarmelijke omstandigheden lopen ernstig gevaar. Onze teams nemen beschermende maatregelen en komen in actie om te helpen. Jouw hulp is hard nodig. Help daarom mee en doneer nu!

Dit artikel is afkomstig van de website van Stichting Vluchteling:

https://www.vluchteling.nl/nieuws/2020/8/somali%C3%AB:-strijd-tegen-corona-in-ziekenhuis-jowhar

Somalië: strijd tegen corona in ziekenhuis Jowhar

Stichting Vluchteling

Mensen in nood

Stichting Vluchteling, Laan van Nieuw Oost-Indië, Den Haag, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV