Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

#SkillsinAction tijdens COVID-19 en daarna

Terre des Hommes

Vandaag is het ‘World Youth Skills Day’, maar het zal plaatsvinden in een uitdagende context vanwege Corona. De ‘lock down’ maatregelen hebben geleid tot de wereldwijde sluiting van onderwijs- en opleidingsinstellingen, waardoor de de ontwikkeling van vaardigheden voor kinderen en jongeren in gevaar komt.

70% wordt getroffen door schoolsluitingen

Naar schatting wordt bijna 70% van de leerlingen in de wereld getroffen door schoolsluitingen. Educatie op afstand is de meest gebruikelijke manier geworden om vaardigheden bij te brengen, met aanzienlijke moeilijkheden met betrekking tot onder meer de paraatheid van cursisten en trainers, een goede verbinding of beoordelingsprocessen. *

Vóór de huidige crisis hadden jongeren van 15 tot 24 jaar driemaal meer kans dan volwassenen om werkloos te zijn.

* Bron: respondenten op een enquête onder TVET-instellingen, gezamenlijk verzameld door UNESCO, de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en de Wereldbank.

Waarom is World Youth Skills Day belangrijk?

De stijgende jeugdwerkloosheid is een van de belangrijkste problemen waarmee economieën en samenlevingen in de wereld van vandaag worden geconfronteerd, zowel voor ontwikkelde als voor ontwikkelingslanden.

Terre des Hommes werkt samen met verschillende partners om kinderen en jonge volwassenen op te leiden of op te leiden, zodat ze de nodige vaardigheden ontwikkelen voor een baan en inkomen. Bijvoorbeeld met het project GOOD (Getting Out of the Devadasi System) waar werkt Terre des Hommes in vijf districten in Noord-Karnataka, of IMAGE (Initiatives for Married Adolescent Girls’ Empowerment). Met ons lokale programma helpen we getrouwde meisjes mondiger te worden zodat zij beter voor hun rechten kunnen opkomen. Ook bieden we ze een plek om een vak te leren en zorgen we voor medische hulp, indien nodig. Daarnaast geven we voorlichting aan hun partners en families, onder andere om meisjes te beschermen en hen bewust te maken van vrouwenrechten.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/skillsinaction-tijdens-covid-19-en-daarna

#SkillsinAction tijdens COVID-19 en daarna

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV