Shells productie en uitstoot groeien nog zeker tot 2032

Milieudefensie

Ondanks Shells klimaatambitie uit 2017 stoot Shell elk jaar meer CO2 uit. De komende 11 jaar groeit de olie- en gasproductie zelfs, dat concludeert Milieudefensie in het rapport ‘Groene Woorden, fossiele daden: Shells klimaatambitie onder de loep’ op basis van gegevens over Shells gerealiseerde en geplande investeringen uit de zogenaamde Rystad Energy database.

Volgens Milieudefensie moeten de claims van Shell met argusogen worden bekeken. Nine de Pater van Milieudefensie: “Wederom blijkt uit de daadwerkelijke cijfers dat er een groot verschil is tussen Shells woorden en Shells investeringen: de woorden zijn groen de investeringen zwart. Tot 2032 groeit Shells olie- en gasproductie alleen maar en ondanks de klimaatambitie uit 2017 stoot Shell elk jaar méér CO2 uit. Shell moet op 11 februari een radicaal andere koers aankondigen als we de klimaatdoelen nog willen halen. Maar als we naar de resultaten van de afgelopen jaren en de projecties van toekomstige CO2 uitstoot kijken dan ziet Milieudefensie het somber in.”

Compensatie en CCS geen realistische opties

Om de CO2-productie van de komende 30 jaar te compenseren zou een bos moeten worden aangeplant dat ongeveer 10x zo groot is als Nederland. Ook het afvangen en opslaan van CO2 uit de lucht (CCS) is niet de snelle stap die nodig is volgens Milieudefensie. Daarvoor zijn ongeveer tweehonderd CCS installaties nodig waarvan er pas nul in bedrijf zijn.

Rapport Groene woorden, fossiele daden: Shell klimaatambitie onder de loep

one pager – groene woorden fossiele daden.pdf

Foto: Milieudefensie/Larsomat

Dit artikel is afkomstig van de website van Milieudefensie:

https://milieudefensie.nl/actueel/shells-productie-en-uitstoot-groeien-nog-zeker-tot-2032

Shells productie en uitstoot groeien nog zeker tot 2032

Milieudefensie

Natuur, Milieu en Dieren

Nieuwe Looiersstraat 31, Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV