Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Scribit in het muZIEum

Bartimeus Fonds

Wat is audiodescriptie, wat kan het betekenen voor mensen met een visuele beperking en hoe kun je zelf audiodescriptie maken? Vanaf deze week geeft het interactieve spelprogramma van scribit in het muZIEum antwoord op deze vragen.

Slappe lach

Scribit biedt YouTube-video met audiodescriptie, zodat ook mensen met een visuele beperking deze video’s kunnen bekijken. Superbelangrijk want visuele informatie speelt in onze maatschappij een steeds grotere rol. Ook als je slechtziend of blind bent, wil je die handige instructievideo’s kunnen bekijken, heerlijk de slappe lach krijgen bij een tekenfilm en wil je mee kunnen praten over die video waar iedereen het over heeft.

Interactief spelprogramma

Het begrip audiodescriptie is echter nog relatief onbekend. Vanaf deze week kunnen bezoekers in het muZIEum in Nijmegen een interactief spelprogramma spelen waarbij ze op een speelse manier leren wat scribit is en hoe je zelf audiodescriptie maakt. Verder daagt het spel bezoekers uit om bij verschillende videofragmenten de goede audiodescriptie te kiezen en worden ze doorverwezen naar scribit.tv. Superleuk en leerzaam!

Wil je zelf het muZIEum bezoeken? Ga voor alle informatie naar de website van het muZIEum.

Dit bericht is afkomstig van de website van Bartiméus Fonds.nl:

Scribit in het muZIEum

Scribit in het muZIEum

Bartimeus Fonds

Utrechtseweg 82a, Zeist, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV