Saudi-Arabië heeft executie Mustafa al-Darwish uitgevoerd

Amnesty International

Op 15 juni is de Saudische Mustafa al-Darwish geëxecuteerd. Hij werd na een oneerlijke rechtszaak ter dood veroordeeld en zou na marteling hebben bekend.

Mustafa al-Darwish behoort tot de sjiitische minderheid in Saudi-Arabië, die ernstig wordt gediscrimineerd. Hij werd in mei 2015 gearresteerd op beschuldiging van deelname aan protesten tegen de soennitische regering in 2011 en 2012. Hij werd in eenzame opsluiting geplaatst en zes maanden lang incommunicado vastgezet. Pas toen zijn rechtszaak begon twee jaar later, kreeg hij toegang tot een advocaat. In 2018 werd hij ter dood veroordeeld.

Al-Darwish werd onder meer veroordeeld wegens ‘het deelnemen aan gewapende opstanden tegen de machthebbers’ in 2011 en 2012. Hij was toen mogelijk nog minderjarig: 17 of 18 jaar. Tijdens zijn proces zei hij dat hij gemarteld was en daarom had ‘bekend’. Daarop antwoordde de rechter dat hij weer gemarteld zou worden als hij zijn ‘bekentenis’ niet zou ondertekenen.

Amnesty International voerde actie om de executie van Mustafa al-Darwish te voorkomen.

Dit artikel is afkomstig van de website van Amnesty International:

https://www.amnesty.nl/actueel/slecht-nieuws-executie-mustafa-al-darwish-in-saudi-arabie-uitgevoerd

Saudi-Arabië heeft executie Mustafa al-Darwish uitgevoerd

Amnesty International

Mensenrechten

Amnesty International Nederland, Keizersgracht, Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV