Rode Kruis organiseert themamaand tegen somberheid in coronatijd

Nederlandse Rode Kruis

Hoe doorbreek je de sleur als je al maanden thuiszit? Hoe zorg je voor goede gesprekken tijdens de lockdown? En hoe krijg je weer een beetje frisse energie in coronatijd? De lockdown lijkt voorlopig verlengd te worden en veel jongeren voelen zich nog altijd somber. Daarom organiseert het Rode Kruis in april de #skipdecoronadip-themamaand. Een maand lang geven Rode Kruis-psychologen Esmée Pluijmers en Madelon Bronner tips, informatie en oefeningen om beter in je vel te zitten. De themamaand begint op 5 april en is te volgen via sociale media en een speciale nieuwsbrief.

Om mensen te helpen om beter in hun vel te zitten, organiseren we de #skipdecoronadip-themamaand. Tijdens de hele maand april geven de psychologen van het Rode Kruis tips, informatie en oefeningen om positiever de lente in te gaan. Madelon Bronner, psycholoog bij het Rode Kruis: “Ik zie dat veel jongeren in deze tijd last hebben van bijvoorbeeld stress, eenzaamheid of een gebrek aan motivatie. Tijdens de #skipdecoronadip-themamaand geven we je handvaten om hiermee om te gaan.”

De themamaand is te volgen via ons Instagramkanaal. Jongeren die ervaringen willen uitwisselen, kunnen dit doen via een speciale besloten Instagramgroep. Wie liever geen gebruikmaakt van sociale media, kan zich inschrijven voor de speciale #skipdecoronadip-nieuwsbrief.

Meer aandacht

In februari besteedden we ook al aandacht aan de coronadip van jongeren. We organiseerden toen een speciale challenge rondom positiviteit. Deelnemers kregen een week lang elke dag een kleine opdracht van de Rode Kruis-psychologen om te zorgen voor meer vrolijkheid.

Zo’n twaalfduizend mensen namen deel en de reacties waren positief. Wie de challenge heeft gemist, kan deze alsnog downloaden. Je kunt de challenge dan individueel uitvoeren of bijvoorbeeld met collega’s of klasgenoten.

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/themamaand-tegen-somberheid-in-coronatijd/

Rode Kruis organiseert themamaand tegen somberheid in coronatijd

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV