Rode Kruis heeft al ruim tweeduizend ouderen vervoerd voor een coronaprik

Nederlandse Rode Kruis

Sinds begin dit jaar hebben we al zo’n tweeduizend ouderen vervoerd van en naar een vaccinatielocatie. Het gaat om kwetsbare ouderen die moeite hebben om zelfstandig naar de locatie te reizen. Zij worden van stoel tot stoel begeleid door onze chauffeurs en ondersteuners, zodat zij toch hun COVID-19-prik kunnen krijgen.

Door bij te springen met vervoer waar dat nodig is, krijgen ook kwetsbare ouderen de kans om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. De ouderen die met ons meerijden, hebben vaak extra ondersteuning nodig. Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis, legt uit hoe dat zit: “We rijden ouderen die dat nodig hebben niet alleen naar de locatie, maar zorgen er ook voor dat diegene begeleid wordt naar de plek waar de vaccinatie gezet wordt. Dit is specifiek voor mensen die net deze extra ondersteuning nodig hebben”.

Een van deze mensen is de 99-jarige heer Zuijdendorp, die met vervoer én tijdens het prikken op de vaccinatielocatie door onze vrijwilligers werd geholpen. “Ik vind het fijn dat ik dit hele traject begeleiding heb gekregen. Ik ben het Rode Kruis heel dankbaar”, vertelt Zuijdendorp.

Vervoer regelen

De komende tijd zullen we ons blijven inzetten om kwetsbare ouderen naar de vaccinatielocatie te vervoeren. Ouderen die uitgenodigd worden voor een coronavaccinatie, kunnen via de GGD telefonisch een afspraak maken. Er wordt dan gekeken of ze over eigen vervoer beschikken of een beroep kunnen doen op familie, buren of bijvoorbeeld taxivervoer via de gemeente. Als dit niet lukt, dan kan begeleid vervoer worden geregeld. In dit stappenplan lees je meer over vervoer regelen naar een vaccinatielocatie.

Hulp tijdens de coronacrisis

Het Rode Kruis verleent hulp om het coronavirus en de gevolgen van de crisis tegen te gaan. We ondersteunen onder andere bij het vaccineren, helpen in de teststraten en staan klaar voor de meest kwetsbaren met voedselhulp en een luisterend oor.

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/nieuwsbericht/rode-kruis-vervoert-naar-vaccinatielocaties/

Rode Kruis heeft al ruim tweeduizend ouderen vervoerd voor een coronaprik

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV