Rode Kruis bezorgd over mogelijk rampscenario in Indonesië

Nederlandse Rode Kruis

Hulporganisatie schaalt coronahulp op na recordaantal besmettingen

Het Rode Kruis maakt zich ernstig zorgen over een mogelijk rampscenario in Indonesië. De gevaarlijkere, dodelijkere deltavariant zorgt voor een explosief aantal besmettingen in het land. Het coronaziekenhuis van het Indonesische Rode Kruis in West-Java loopt over. De hulporganisatie heeft extra tenten buiten het ziekenhuis opgezet om meer patiënten te kunnen behandelen. Bijna 6.500 hulpverleners ondersteunen onder andere met vaccinaties, testen, medische zorg en ambulancediensten.

Het Rode Kruis in Indonesië schaalt zijn coronahulpverlening op nu meer dan 20% van de geteste mensen positief is. Ziekenhuizen lopen vol en er is niet genoeg zuurstof op voorraad. Het Rode Kruis vreest situaties zoals twee maanden geleden in India, waar mensen op de achterbank van een auto verpleegd moesten worden.

Achter elk cijfer schuilt een mens

“We zien een recordaantal infecties, maar het zijn niet zomaar statistieken. Achter de cijfers gaan mensen schuil die lijden, rouwen of worstelen om de mensen van wie ze houden, te steunen. Onze medische teams verlenen levensreddende zorg, terwijl de ziekenhuizen tot de nok toe gevuld zijn en de zuurstofvoorraden kritiek laag zijn,” zegt Sudirman Said, algemeen directeur van het Indonesische Rode Kruis.

Wereldwijd razendsnel actie ondernemen

“We zien dat de deltavariant Indonesië iedere dag dichter bij dat rampscenario brengt. We moeten wereldwijd razendsnel actie ondernemen zodat landen als Indonesië toegang krijgen tot de vaccins die nodig zijn om tienduizenden doden te voorkomen. We moeten zorgen dat iedereen, vooral de meest kwetsbaren, toegang krijgen tot een vaccinatie om het virus eronder te krijgen,” aldus Jan Gelfland, Hoofd van het Internationale Rode Kruis in Indonesië.

Dit artikel is afkomstig van de website van het Nederlandse Rode Kruis:

https://www.rodekruis.nl/persberichten/rode-kruis-bezorgd-over-mogelijk-rampscenario-in-indonesie/

Rode Kruis bezorgd over mogelijk rampscenario in Indonesië

Nederlandse Rode Kruis

Mensen in nood

Anna van Saksenlaan 50, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV