RIJKS® kookt groentemenu samen met chef Manoella Buffara tijdens week zonder vlees

Manu, meer dan een restaurant

Restaurant Manu won de One-To-Watch award van de Latin America’s 50 Best Restaurants 2018 en staat momenteel #42 in die lijst. Buffara is een ware game changer en dit uit zich niet alleen in haar restaurant. Zo helpt ze veel van haar lokale leveranciers zich opnieuw te ontwikkelen tot duurzaam bedrijf. Daarnaast heeft ze meerdere lokale sociale projecten omhanden zoals: een stedelijk bijenkorfinitiatief, het oprichten van stadsboerderijen, de opleiding van de lokale jeugd en het leiden van campagnes voor zwerfvuil, water en afvalreductie. Buffara werkte in haar carrière onder andere bij restaurants Noma in Kopenhagen en Alinea in Chicago.

Gast chef events 2.0

RIJKS® opende 5 jaar geleden haar deuren. Sindsdien nodigt chef Joris Bijdendijk met regelmaat internationaal gerenommeerde gastchefs uit. Mauro Colagreco (nr. 1 op The World’s 50 Best Restaurants) was de 30ste topchef die bij RIJKS® kwam koken. Dit event was de laatste in die vorm. Vanaf 2020 slaat het restaurant een nieuwe weg in met het organiseren van events.

We hosten de meest bijzondere chefs ter wereld. Allemaal hebben zij een uniek verhaal en geven zij op hun eigen manier betekenis aan het vak en de omgeving. Wij gaan meer focus leggen op de inhoud. Gast-chef-events 2.0. aldus Bijdendijk.

Chef Buffara bijt op 14 en 15 maart het spits af. Met dit event wordt een volledige vleesvrije week afgesloten. Op 8 maart wordt de volledige chefs line-up van dit jaar bekend gemaakt.

RIJKS® x MANU
14 – 15 maart
Volledig vleesvrij!

De vleesvrije week in RIJKS® start op 9 maart. Ook de andere horecagelenheden van het Rijksmuseum doen hieraan mee.

RIJKS® kookt groentemenu samen met chef Manoella Buffara tijdens week zonder vlees

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV