Rick (15) en Marianne (74) zijn elke week samen op pad

Rick is één van de scholieren van het Eckart College die als maatschappelijke stage Zonnebloemdeelnemers in Son en Breugel bezoekt. Hij gaat elke donderdagmiddag op pad met Marianne van Rooij. Ondanks het leeftijdsverschil van bijna zestig jaar, genieten beiden volop van hun uitjes.  

Bij het Eckart College zijn de middelbare scholieren verplicht om een aantal uur een maatschappelijke stage te lopen. Met dat in het achterhoofd bedacht docente Lea Gulikers een project waarbij ouderen gekoppeld worden aan leerlingen van de school. De Zonnebloem in Son en Breugel was direct enthousiast. En Gulikers benadrukt dat de samenwerking ook voor de scholieren meerwaarde heeft: “Het betekent dat ze op een laagdrempelige en directe manier bijdragen aan de maatschappij.”

De vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Son en Breugel koppelen de leerlingen aan de deelnemers. “Acht deelnemers reageerden direct en wilden meedoen”, vertelt vrijwilliger Angeline Wijns. Na een kennismaking, waarbij een Zonnebloem-vrijwilliger nog aanwezig is, gaan de leerlingen en deelnemers samen op pad.

Een van leerlingen die dit jaar meedoet is de 15-jarige Rick, die elke week op bezoek gaat bij Marianne (74) in Son. “Ik bezocht altijd vaak mijn oma, hield haar dan gezelschap en zorgde voor haar. Ik zag wat voor een plezier het haar gaf. Nu ze er niet meer is, wil ik iemand anders dat plezier bezorgen. Marianne is een mooi mens. Ik vind het mooi om te zien wat mijn bezoekjes voor haar betekenen.”

Als Rick bij Marianne op de stoep staat, blijven ze zelden binnen. Ze trekken er op uit, Son in. Marianne: “Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Met Rick erbij gaat dat een stuk makkelijker. Lekker wandelen en kletsen. We gaan altijd naar de weekmarkt en als er nog tijd is, drinken we koffie. Ook al regent het en worden we kletsnat.” Voor Marianne is het de eerste keer dat ze meedoet aan dit project met het Eckart College. Juist vanwege het feit dat ze graag buiten is, vond Zonnebloem Son en Breugel dit echt iets voor haar.

Rick geniet op zijn beurt ook van het buiten zijn en lol hebben samen. Marianne: “We kletsen over Ricks vriendinnetje, over zijn examenjaar en over zijn vervolgopleiding. Rick wil het leger in. Dat vind ik echt bij hem passen.” Rick: “Ik was voorheen niet actief als vrijwilliger. Maar nu ik zie wat ik kan bijdragen aan iemands leven, wil ik zeker doorgaan met vrijwilligerswerk.”

Rick (15) en Marianne (74) zijn elke week samen op pad

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV