ReumaNederland en Sportfondsen gaan samenwerken

ReumaNederland

Na de samenwerkingen met de Wandelbond en NL Actief gaat ReumaNederland nu ook een samenwerking aan met Sportfondsen. Sportfondsen beheert ca. 100 zwembaden in Nederland. Met de samenwerking willen ReumaNederland en Sportfondsen het aanbod van bewegen in water voor mensen met reuma verbeteren en vergroten.

Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Deze samenwerking is een mooie volgende stap in onze ambitie om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk van de 2 miljoen mensen met reuma. Zwemmen ontlast de gewrichten en is daardoor een goede en laagdrempelige beweegactiviteit voor mensen met reuma. Een beweegactiviteit die we graag stimuleren, omdat we weten dat (blijven) bewegen voor mensen met reuma erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.”

Het doel van ReumaNederland en dat van Sportfondsen sluiten goed op elkaar aan. Sportfondsen zet zich in voor een vitaal Nederland. Zwemmen is een beweegactiviteit die op alle niveaus beoefend kan worden. Door de samenwerking wordt de kennis over bewegen in water en de kennis over reuma gebundeld.

Tycho Knevel, commercieel directeur Sportfondsen Nederland: “Dankzij ons netwerk van zo’n 100 zwembaden kunnen mensen met reuma meedoen aan beweegactiviteiten in het water. Op verschillende plekken in Nederland worden deze activiteiten begeleid door onze zweminstructeurs. De Nationale Beroepsopleiding Zwemmen (NBZ) participeert in de samenwerking en verzorgt de opleidingen van deze zweminstructeurs. Zo brengen we kennis en kunde samen voor een goede begeleiding en een positieve beleving bij mensen met reuma.”

Dit bericht is oorspronkelijk afkomstige van de website van ReumaNederland:

https://reumanederland.nl/nieuws/nieuws/reumanederland-en-sportfondsen-gaan-samenwerken/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=reumanederland-en-sportfondsen-gaan-samenwerken

ReumaNederland en Sportfondsen gaan samenwerken

ReumaNederland

Gezondheid en Handicaps

Doctor Jan van Breemenstraat 4, Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV