Rechtszaak tegen Staat, Wereldkinderen en Terre des Hommes om onregelmatigheden rond interlandelijke adopties

Terre des Hommes

Bij de rechtbank in Den Haag dient vandaag de rechtszaak van een uit Bangladesh geadopteerde vrouw tegen de Nederlandse Staat, adoptieorganisatie Wereldkinderen en Terre des Hommes. Zij vindt dat haar adoptie in de jaren ‘70 onrechtmatig tot stand is gekomen en houdt Terre des Hommes medeverantwoordelijk. De rechtbank doet dit najaar uitspraak.

Achtergrond

De laatste jaren is er veel aandacht voor onregelmatigheden rond interlandelijke adopties. Terre des Hommes Nederland heeft nooit adopties verricht. In de jaren ‘70 waren we in Bangladesh om noodhulp uit te voeren. Naast zijn rol voor Terre des Hommes was onze toenmalige Bengaalse landendirecteur tevens drie jaar vertegenwoordiger van een Nederlandse adoptieorganisatie. Hierdoor staat de betrokkenheid van Terre des Hommes bij de adopties in deze rechtszaak nu ter discussie. 

Terre des Hommes heeft haar betrokkenheid uitgebreid onderzocht en ook anderen hebben onderzoeken gedaan. Daarin zijn de aantijgingen nooit vastgesteld. We achten ons niet aansprakelijk voor de vermeende misstanden bij de adopties in de jaren 70 in Bangladesh.

Als kinderrechtenorganisatie leven we mee met de betrokken personen, die als kind geadopteerd zijn in die periode. Daarom hebben wij deze groep mensen hulp aangeboden bij het zoeken naar hun verwanten in Bangladesh. Dit loopt via een project dat momenteel in samenwerking met de belangenorganisaties van deze groep geadopteerden wordt opgezet.

Klik hier voor meer informatie.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/rechtszaak-tegen-staat-wereldkinderen-en-terre-des-hommes

Rechtszaak tegen Staat, Wereldkinderen en Terre des Hommes om onregelmatigheden rond interlandelijke adopties

Terre des Hommes

Kinderen en kansen

Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV