Reactie op Klimaatadaptatie top: “Top gaat over dweilen, maar kabinet vergeet kraan goed dicht te draaien”

Reactie van Dewi Zloch namens Greenpeace Nederland op de Climate Adaptation Summit (CAS)

“Nederland probeert goede sier te maken door met deze top te onderstrepen dat het noodzakelijk is om ons aan te passen aan het klimaat. Terwijl juist Nederland een van de landen is die de afspraken uit het Klimaatakkoord van Parijs niet nakomt. Onze ministers houden grote vervuilers uit de wind, waardoor de uitstoot van broeikasgassen door gaat. Minister van Nieuwenhuizen wil zelfs Lelystad Airport openen, terwijl die extra vluchten de klimaatcrisis alleen nog maar erger maken. En dat is een enorm gevaar, voor ons allemaal, maar vooral voor de armere zuidelijke landen. Als rijk land moeten we solidair zijn met de mensen die het hardst getroffen worden. Laten we dat dan ook doen en het probleem bij de bron aanpakken. Zodat we de jonge generaties een goede toekomst kunnen geven. Deze top gaat over het dweilen, maar het kabinet vergeet de kraan goed dicht te draaien”, aldus klimaat en energie-expert Dewi Zloch van Greenpeace Nederland.

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/44505/reactie-op-klimaatadaptatie-top/

Reactie op Klimaatadaptatie top: “Top gaat over dweilen, maar kabinet vergeet kraan goed dicht te draaien”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV