Reactie Greenpeace op synthetische kerosine van Shell en KLM

Greenpeace Nederland

KLM en Shell hebben synthetische kerosine ingezet voor een lijnvlucht naar Madrid. Het was de eerste keer dat een vliegtuig, voor een klein deel, vloog op dit soort kerosine. Hierbij de reactie van Dewi Zloch, luchtvaartexpert bij Greenpeace Nederland:

“Het is goed dat de luchtvaart flink op zoek is naar oplossingen om hun vervuiling tegen te gaan. Maar het is ook belangrijk niet naïef te zijn. Het gaat nog heel lang duren voordat vliegtuigen massaal op synthetische kerosine vliegen. Dat duurt te lang om klimaatverandering tegen te gaan. Grote vervuiler Shell wil bovendien fossiele brandstoffen als basis voor synthetische kerosine gebruiken. De echte oplossing is veel simpeler. Minder vluchten, meer snelle treinen en eerlijke prijzen van vliegtickets. Middenin de klimaatcrisis kunnen we niet op innovatie alleen gokken. Het is onvermijdelijk dat het aantal vluchten omlaag gaat en dat we een streep zetten door Lelystad Airport.”

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/44766/reactie-op-synthetische-kerosine-van-shell-en-klm/

Reactie Greenpeace op synthetische kerosine van Shell en KLM

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV