Reactie Greenpeace op Speech Rutte tijdens Klimaattop Glasgow

Greenpeace Nederland

Greenpeace Nederland reageert op de speech van premier Mark Rutte tijdens de opening van de klimaattop in Glasgow (COP26).

Dewi Zloch, expert klimaat en Energie bij Greenpeace: “In Glasgow roept Rutte op het wereldtoneel op tot klimaatactie. Terwijl tegelijkertijd Nederland zijn klimaatafspraken niet nakomt. Rutte moet zich daarvoor schamen.

Want het eerlijke verhaal is dat de CO2-uitstoot in Nederland dit jaar weer de pan uit rijst. Grote vervuilers worden nog steeds uit de wind gehouden en het kabinet wil ook nog een extra vliegveld in Lelystad openen. We zien dan ook graag de ‘groene Rutte’ uit Glasgow terugkeren naar Nederland in plaats van de ‘grijze fossiele Rutte’ die we kennen, want de uitstoot van broeikasgassen moet nu snel omlaag.

Geen smoesjes meer, we hebben een premier nodig die echt in actie komt voor het klimaat. Daarom gaan we zaterdag 6 november met duizenden mensen de straat op tijdens de Klimaatmars in Amsterdam.”

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/48532/reactie-op-speech-rutte-tijdens-klimaattop-glasgow/

Reactie Greenpeace op Speech Rutte tijdens Klimaattop Glasgow

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV