Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Reactie Greenpeace op klimaat-advies voor kabinet

Greenpeace Nederland

Greenpeace Nederland reageert op het advies “Bestemming Parijs! Wegwijzer voor klimaatkeuzes 2030, 2050” Dit advies van de studiegroep onder leiding van Laura van Geest werd vrijdag 29 januari openbaar gemaakt en bevat klimaat-keuzes voor de komende formatie.

“Wij rekenen erop dat het volgende kabinet dit advies ter harte neemt, want de commissie heeft groot gelijk dat de overheid meer maatregelen moet nemen om de klimaatcrisis te stoppen. Die hebben we echt nodig, de klimaatcrisis wordt namelijk met de dag meer realiteit. De toekomstige coalitiepartijen kunnen direct aan de slag met deze afvinklijst van de commissie. Greenpeace roept het volgende kabinet op om zo snel mogelijk een vinkje te zetten achter een omslag naar ecologische landbouw met een stuk minder dieren en een stevige CO2-heffing die dit jaar direct begint. In dat geval is zelfs 65% minder CO2-uitstoot mogelijk volgens ons recente rapport van onderzoeksbureau Ecorys. Zo houden we de klimaatcrisis binnen de perken. Nederland kan klimaat-koploper worden als we flinke extra stappen zetten. Niet precies binnen de lijntjes proberen te kleuren, maar juist groots uitpakken. Daar is lef voor nodig.”

Aldus Dewi Zloch, klimaat en energie-expert bij Greenpeace Nederland.

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/44669/reactie-op-klimaat-advies-voor-kabinet/

Reactie Greenpeace op klimaat-advies voor kabinet

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV