Reactie Greenpeace op het nieuwe klimaatdoel Europa

Greenpeace Nederland

Hierbij een reactie van Greenpeace Nederland op het vanochtend gestelde nieuwe Europese klimaatdoel:

“Het valt ons zeer tegen dat de aanpak van de CO2-uitstoot niet ambitieuzer is. Met dit klimaatdoel stoppen we gevaarlijke klimaatverandering niet en neemt Europa niet het leiderschap dat de klimaatcrisis zo nodig heeft. Niet alleen het percentage is ruimschoots te laag, ook past de EU nu een rekentruc toe waarbij we de CO2 die de natuur voor ons uit de lucht haalt gaan meetellen. Dat is geen echte oplossing. Want nu strepen we natuur tegen klimaat weg, in plaats van dat we op beiden vol inzetten. Dit klimaatdoel rijmt dus niet met de plannen uit het regeerakkoord van kabinet Rutte, want dit is geen échte 55% CO2-reductie. We roepen de regering op om zelf een hoger klimaatdoel te omarmen voor 2030 en flink aan de bak te gaan. Dit kan echt veel beter.”

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

https://www.greenpeace.org/nl/greenpeace/44068/reactie-op-het-nieuwe-klimaatdoel-europa/

Reactie Greenpeace op het nieuwe klimaatdoel Europa

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV