Reactie Greenpeace op besluit om te stoppen met internationale overheidssteun voor fossiel

Greenpeace Nederland

Greenpeace reageert op het besluit van Nederland om toch te willen stoppen met fossiele steun.

Dewi Zloch, klimaat en energie-expert bij Greenpeace: “Dit is een onvermijdelijke stap van Nederland en heel goed dat de regering na alle druk hun positie aanpast.

Alleen dit besluit is nu geen officieel besluit van de VN klimaattop, slechts een kleine groep landen neemt hier nu het voortouw in. Nederland moet nu echt doorpakken en samen met andere landen ervoor zorgen dat in de eindtekst van de COP26 ook echt komt te staan dat we stoppen met overheidssteun voor de fossiele industrie.

De volgende twee klimaattoppen zijn in Egypte en in Verenigd Arabische Emiraten, en het is zeer onwaarschijnlijk dat deze klimaattoppen de fossiele industrie eindelijk gaan aanwijzen als de grote schuldigen van de klimaatcrisis. Dit is het moment, Nederland mag dit niet door de vingers laten glippen.”

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/48708/reactie-op-besluit-om-te-stoppen-met-internationale-overheidssteun-voor-fossiel/

Reactie Greenpeace op besluit om te stoppen met internationale overheidssteun voor fossiel

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren

NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV